U samo dva mjeseca hranom pobijedite bolesti štitnjače

Umor, debljanje, depresija, osjet hladnoće, gušavost, lošija kvaliteta kose. Ovi i brojni drugi simptomi povezuju se s bolešću štitnjače, koja je nakon dijabetesa, najraširenija bolest endokrinog sustava na svijetu

 

Prema podatcima Svjetske zdravstvene organizacije, čak 2 milijarde ljudi bori se s problemima vezanima uz nepravilan rad ove male žlijezde. 

Samo u Hrvatskoj, svake godine dijagnosticira se 500 novih slučajeva, a obolijevaju najčešće žene. No, problem je to s kojim se bori i sve više muškaraca. 

Simptomi koji se isprva mogu pripisati menopauzi ili nekoj od kroničnih bolesti, u biti su znaci nepravilnog rada štitnjače, hipertireoze (pojačanog lučenja hormona) ili hipotireoze (slabijeg lučenja hormona). 

Jedan od razloga je nedostatak joda u organizmu, slijede stres, stil života, geni...

No utječu i brojni drugi faktori, koje valja uzeti u obzir. 

Postoji li rješenje za ovaj ozbiljan problem i kako mu kvalitetno pristupiti?


Hrana kao prirodni lijek za štitnjaču


Da, rješenje za probleme štitnjače leži u - prehrani. 

U svojim knjigama (serijal Prehrana 21. stoljeća) uvijek zagovaram samo jedan stil prehrane, koji smatram da je danas i najzdraviji, a to je mediteranska prehrana

I to ona koja uključuje namirnice niskog glikemijskog indeksa i niskog glikemijskog punjenja. 

Mediteranska prehrana rješenje je i za štitnjaču - sami možete pomoći svojoj štitnjači da ojača i to samo u 2 mjeseca. 

Eliminacijski program koji sam kreirala donosi plan odabira pravih namirnica i dodataka prehrani te eliminaciju one hrane koja vašoj štitnjači otežava rad. 

Riječ je o vegetarijanskom pristupu, koji se i u sve više istraživanja pokazuje kao kvalitetan stil prehrane za zdravlje štitnjače. 

I novije istraživanje sa sveučilišta Loma (SAD) sugerira da vegetarijanski stil prehrane zapravo može imati i zaštitnu funkciju za zdravlje štitnjače. 

Eliminacijom crvenog mesa (osobito junetine i svinjetine) umanjuje se rizik od visokih krvnih razina C reaktivnog proteina – CRP-a, pokazuje studija. 

Visoka razina tog proteina u direktnoj je svezi s upalnim procesima u tijelu, a upravo problemi vezani uz rad štitne žlijezde involviraju upalne procese. 

Zato je, uz meso, nužno da kroz 2 mjeseca “reprogramiranja” vaše štitnjače eliminirate i sve one namirnice koje potiču i održavaju upalu u tijelu.

Izvor: Alternativa za Vas