Hrvatsko novinarsko društvo: Gradonačelnik Vojko Obersnel grubo je uvrijedio novinara HRT-a

Prema izvještavanju medija, Obersnel je izvrijeđao Stojanca nakon što je novinar zaključio kako je gradonačelnikovo izbjegavanje lignji priznanje da mu se ne sviđaju

Bez uvrede gradonačelniče Obersnel, ali zašto niste probali lignje? Dijeta?

Ogranak HND-a na HTV-u oštro osuđuje necivilizirani postupak gradonačelnika Rijeke Vojka Obersnela koji je novinara HRT-a Ranka Stojanca, zbog pitanja na Dan zaštitnika grada svetog Vida, 15. lipnja, zasuo salvom uvreda.

Ako je gradonačelnik pokazao vidljivu nervozu zbog pitanja o tome zašto nije probao pripremljene lignje, pitamo se što se može očekivati kad na red dođu "ozbiljnije teme" koje bi mogao pratiti kolega Stojanac, stoji u priopćenju HND-a.

Također izražavamo nadu da će se gradonačelnik Obersnel, kao prvi čovjek grada Rijeke, koji bi svojim primjerom trebao njegovati i poticati tolerantnu i uljuđenu komunikaciju, ispričati ne samo javnosti nego i kolegi Stojancu, kaže se u priopćenju. 

Prema izvještavanju medija, Obersnel je izvrijeđao Stojanca nakon što je novinar zaključio kako je gradonačelnikovo izbjegavanje lignji priznanje da mu se ne sviđaju.

"Mislim da uopće nije važno hoću li ja probati te lignje ili neću, ali kad vi postavljate pitanja, onda uvijek mogu očekivati glupo pitanje pa tako i ovog puta", rekao je Obersnel Stojancu te mu uputio još neke uvrede.

Hina

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

 

Povezane vijesti