Pankeri s Down sindromom: Na Eurosongu smo pokazali snagu osoba s invaliditetom

Fanovi PKN-a na Twitteru su dugo komentirali kako je šteta što Finci nisu prošli u finale, a neki su konstatirali kako je njihova pjesma bila "jednostavno previše pank za ovo natjecanje"

 

Mnogi fanovi Eurosonga rastužili su se kad su vidjeli da je u polufinalu iz daljeg natjecanja izbačen pank bend iz Finske, čiji su članovi osobe s Down sindromom.

Momci iz Pertti Kurikan Nimipaivat (PKN), grupe koja je izabrana da predstavlja Finsku s pjesmom "Aina Mun Pitää" (Uvijek moram) naći će se u analima Eurosonga kao najkraća pjesma ikad izvedena na ovom takmičenju. Trajala je samo minutu i 30 sekundi.

Članovi ovog benda okupljeni su u humanitarnu organizaciju Lythy iz Helsinkija, koja podržava rad osoba s invaliditetom.

Kale Pajamaa iz Lythyja, jedan od osnivača benda, kaže: "Naravno da želimo pokazati svijetu da osobe s invaliditetom mogu biti kvalitetni glazbenici baš kao i takozvani normalni ljudi. Na Eurosongu smo pokazali našu snagu."

Fanovi PKN-a na Twitteru su dugo komentirali kako je šteta što Finci nisu prošli u finale, a neki su konstatirali kako je njihova pjesma bila "jednostavno previše pank za ovo natjecanje".

Izvor: Klix

 

Povezane vijesti