Petrinja: Humanitarna akcija 'Za sobu čuda' za djecu s teškoćama u razvoju

'Soba čuda' bit će prva takva soba u Sisačko-moslavačkoj županiji za terapiju senzorne integracije djece s invaliditetom


Aleksandra Milković, tajnica Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije

U četvrtak, 21. svibnja u 17 sati, na Gradskom stadionu u Petrinji, igra se humanitarna nogometna utakmica između Humanih zvijezda Hrvatske i Humanih zvijezda Petrinje. Prihod od prodaje vrijednosnih kupona ići će na poseban žiro račun za Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije – Malu kuću, a namijenjen je uređenju 'Sobe čuda', prve sobe u Sisačko-moslavačkoj županiji za terapiju senzorne integracije za djecu s razvojnim teškoćama.
Soba čuda bit će uređena u prostoru bivšeg salona namještaja u Frankopanskoj ulici. Radi se o 118 četvornih metara prostora koji će se opremiti po najvišim standardima za potrebe djece s poteškoćama u razvoju, a vrijednost cijelog projekta je oko 300 tisuća kuna.
Dosadašnja praksa je da veći broj vrijednosnih kupona, čija cijena je 10 kuna, kupuju pravne osobe, a zatim se oni podijele po školama u dogovoru s ravnateljima kako bi svi organizirano došli na utakmicu. Za veću količinu ulaznica uplatu možete obaviti na posebno za ovu prigodu otvoren račun: Grad Petrinja – Humanitarna pomoć – Mala kuća - IBAN: HR17 2390 0011 5000 9438 0 (Hrvatska poštanska banka).
Po izvršenju uplate molimo da obavijest koliko ste vrijedonosnih kupona kupili, koliko ih trebate za svoje potrebe i koliko ih se može podijeliti, pošaljete organizatoru akcije – Goranu Oreškoviću na mail komercijala@privreda-petrinja.hr ili na mail Aleksandre Milković, tajnice Udruge osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije na mail tajnik@uosismz.hr.

Udruga u radnoj terapiji već ima više od četrdesetoro djece s teškoćama u razvoju od kojih je više od 30 s različitim poremećajima iz autističnog spektra, autizmom, poremećajem koncentracije, mentalnom i nedovoljnom razvijenošću, govornim poteškoćama, smetnjama u učenju te problemima u ponašanju.

Desetak članova trenutno putuje u Zagreb kao najbliži grad gdje djeluje senzorna soba, a otvaranjem sličnog sadržaja u Sisku znatno bi utjecali na kvalitetu življenja obitelji kojima bi omogućili vremensku i ekonomsku uštedu u ionako teškim egzistencijalnim uvjetima u kojima žive obitelji djece s teškoćama u razvoju.

In Portal

 

Povezane vijesti