Hrvatske stolnotenisačice s invaliditetom u Sloveniji osvojile dva zlata i jedno srebro

Hrvatske stolnotenisačice Sandra Paović i Anđela Mužinić osvojile su zlatne medalje, dok je Mirjana Lučić osvojila srebro na Otvorenom prvenstvu Slovenije u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

 

Sandra Paović, članica STKOI URIHO-a iz Zagreba, u finalu svoje kategorije tjelesnog oštećenja nadigrala je s 3:0 Ukrajinku Lytovchenku. Anđela Mužinić, članica STKOI Nec iz Splita, u finalnom susretu bila je bolja od Austrijanke Doris Mader s 3:0. Mirjana Lučić, članica STKOI Uspon iz Velike Gorice, osvojila je srebro izgubivši u finalu od Brazilke Brune Alexandre s 1:3.

Muški dio reprezentacije ovaj put za razliku od prošle godine nije nažalost uspio osvojiti odličja.

U Laškom se od 5. do 10. svibnja nadmeće 419 stolnotenisačica i stolnotenisača iz 47 zemalja s pet kontinenata, a među njima je čak devet svjetskih prvaka. Hrvatska je na turnir došla s devet sportaša i sportašica, dodajmo da je prvenstvo Slovenije okupilo daleko više zemalja i sportaša nego na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Pekingu.

Danas su na rasporedu ekipna natjecanja u kojemu će se po prvi put igrati po novim pravilima. Naime ekipni dio igra se prvo u srazu parova te u pojedinačnim borbama i pobjedu odnosi ekipa koja prva zabilježi dvije pobjede.

 

Tekst: Marko Damjanović

Foto: Stringer/Pixsell