Stephen Hawking: Danas je vrlo važno pitanje zašto je Zayn Malik napustio bend One Direction

“Savjetujem svim mladim djevojkama kojima je njegov odlazak slomio srce da se posvete proučavanju fizike. Jednog dana možda će se pronaći dokaz postojanja paralelnih univerzuma", našalio se znanstvenik

 

Slavni znanstvenik Stephen Hawking pojavio se na prvom predavanju o znanosti u Kući opere u Sidneyu, i to u vidu 3D holograma.

On je publici govorio o svom životu, proučavanju kosmologije, ali i napravio nekoliko šaljivih osvrta na aktualna događanja, poput odlaska jednog od članova benda One Direction.

On je na pitanje jedne tinejdžerke o tome što misli o odlasku Zayna Malika iz popularnog benda rekao da je “konačno dobio pitanje o važnim stvarima”.

“Savjetujem svim mladim djevojkama kojima je njegov odlazak slomio srce da se posvete proučavanju fizike. Jednog dana možda će se pronaći dokaz postojanja paralelnih univerzuma. U tom slučaju ne bi bilo nemoguće da negdje van našeg kozmosa postoji onaj u kome je Zayn i dalje u One Direction”, rekao je Hoking.

On je bio manje predusretljiv kada je riječ o pitanjima u vezi s religijom. Na jedno od pitanja o tome smatra li da postoji natprirodno božansko biće, koje je stvorilo svemir, odgovorio je kratko “ne”.

“Što je Bog radio prije nego što je stvorio svemir? Stvarao je pakao za ljude koji postavljaju to pitanje”, našalio se on.

Inače, uz pomoć dvije kamere i CiscoTelepresence tehnologiji, Hawking je iz svoje kuće u Engleskoj mogao sebe vidjeti kao hologram, ne samo u Sidneyu, nego i u San Hoseu u isto vrijeme.

Predavanje je okončao citirajući kapetana Kirka iz Zvezdanih staza: “Teleportiraj me, Scoty”.

Izvor: ukljuci.in

 

Povezane vijesti