Humanitarni koncert „Prijatelji za Agram“

Na koncertu će nastupiti Halid Bešlić, Crvena jabuka, Massimo i Željko Bebek, a organizator najavljuje i nekoliko gostiju iznenađenja. Cijena ulaznice je 100 kuna, a može se nabaviti na blagajnama KD „Vatroslav Lisinski“ i putem Eventima

 

Atletski Klub "Uspon" za osobe s invaliditetom iz Velike Gorice organizira humanitarni koncert „Prijatelji za Agram“ pod pokroviteljstvom grada Zagreba i gradonačelnika Zagreba, Milana Bandića.  Koncert se održava 28. travnja 2015. godine u Koncertnoj Dvorani „Vatroslav Lisinski“ u 20 sati, a nastupiti će Halid Bešlić, Crvena jabuka, Massimo i Željko Bebek. Organizator najavljuje i nekoliko gostiju iznenađenja. Cijena ulaznice je 100 kuna, a može se nabaviti na blagajnama KD „Vatroslav Lisinski“ i putem Eventima. Prihod od ulaznica ide u korist članova Atletskog kluba „AGRAM“ koji su osobe s različitom vrstom invaliditeta.

Sredstva će se koristiti za  sportsku rehabilitaciju, sportski razvoj, pripreme, odlaske na natjecanja, liječenja u toplicama i svime što je u skladu sa statutom Udruge.

Atletski Klub „AGRAM“ za osobe s invaliditetom osnovan je 02. prosinca 2004. godine povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, a ove godine obilježava 10 godina postojanja i rada.
Prema ostvarenim rezultatima svojih članova na najvećim natjecanjima, kao što su Paraolimpijske igre, Svjetska i Europska prvenstva, AK „AGRAM“ spada u najtrofejnije sportske klubove za osobe s invaliditetom u Hrvatskoj.

Njihovi atletičari različitih vrsta invaliditeta na dosadašnjim Paraolimpijskim igrama u Pekingu 2008. i Londonu 2012. godine osvojili su dvije srebrne i jednu brončanu medalju.

Osim Paraolimpijskih medalja, sportaši AK AGRAM-a osvojili su 7 zlatnih, 8 srebrnih i 6 brončanih medalja na Svjetskim prvenstvima i veći broj na Europskim prvenstvima.

Sportaši "AGRAMA" su ponosni vlasnici 4 svjetska rekorda : Marija Iveković, slabovidna atletičarka prvakinja je  u troskoku i u petoboju, Branimir Budetić, slabovidni atletičar, svjetski je rekorder u petoboju i Zoran Talić – atletičar s intelektualnim teškoćama, svjetski je rekorder u skoku uvis i drugi u skoku udalj.

Atletičari i treneri iz AK „AGRAM“ dobitnici su najviših priznanja Predsjednika Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti , obrazovanja i sporta, Hrvatskog paraolimpijskog i olimpijskog odbora, a 2006. godine dobili su najviše priznanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa – nagradu Franjo Bućar na koju su jako ponosni. Osim kluba, također su najviša državna priznanja dobili i njihovi članovi, Marija Iveković, Vedran Lozanov, Branimir Budetić i tajnik Branko Omazić.

Kupnjom ulaznice za humanitarni koncert „Prijatelji za Agram“, pomažete rad atletičarima i atletičarkama s invaliditetom.

Piše: Marko Damjanović