Velika Gorica: Kup u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom

"Kao trenerica prezadovoljna sam ostvarenim rezultatima svojih igrača, a također sam zadovoljna zalaganjem i ponašanjem svoje ekipe“, kaže predsjednica STKOI URIHO, Jadranka Blagus

 

Vrijedilo je ovog vikenda biti u Velikoj Gorici i biti dijelom 6. kupa u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom. Natjecanje se održalo u sportskoj dvorani Strukovne škole Velika Gorica, a organizator je bio stolnoteniski klub osoba s invaliditetom Uspon, uz podršku sportskog saveza osoba s invaliditetom Zagrebačke županije.

Sudjelovali su stolnotenisači i stolnotenisačice podijeljeni u tri kategorije: stojeći (6-10), kolica (1-5) i kategorija 11.

Natjecalo se više od 40 igrač(ic)a, a najviše ih je došlo iz najtrofejnijeg kluba STKOI URIHO.

"Nastupili smo s 24 igrača i osvojili jedno zlato i četiri bronce. Zlatni je bio Martin Pendel, a brončani su bili Danijel Šetrajčić, Dino Mikrut, Tomislav Blažević i Goran Veljković. Velikogorički kup nam je bio predzadnji turnir pred Državno prvenstvo u Varaždinu. Tamo ćemo doći spremni obraniti prvo mjesto. Kao trenerica prezadovoljna sam ostvarenim rezultatima svojih igrača, a također sam zadovoljna zalaganjem i ponašanjem svoje ekipe“, kazala je predsjednica STKOI URIHO, Jadranka Blagus.

Dva zlata otišla su u Samobor, a dobre igre prikazala je Jelena Šišić koja je bila zlatna u konkurenciji kolica, dok je kod domaćina najbolji rezultat postigao Marko Vračan u stojećoj disciplini.

Trenutno u Usponu trenira deset stolnotenisača, a svojom se kvalitetom posebno ističu Mirjana Lučić i Marko Vračan.

"Kao predsjednik kluba zahvalio bih se svim natjecateljima koji su došli na naš tradicionalni 6. Velikogorički kup u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom kojeg je organizirao STKOI Uspon i Sportski savez osoba s invaliditetom Zagrebačke županije. Čestitam Milivoju Sentaju, Jeleni Šišić i Martinu Pendalu na pobjedama u svojim kategorijama. Ovaj turnir zapravo je bio priprema za nadolazeće Državno prvenstvo u Varaždinu koje je na rasporedu za mjesec dana", rekao je predsjednik STKOI Uspona Marko Vračan.

Usponaši vas pozivaju da posjetite i njihovu Facebook stranicu na kojoj možete pratiti aktivnosti kluba.

Ukupni poredak:

Stojeći

1. Milivoj Santaj

2. Marko Vračan

3.-4. Tomislav Blažević i Goran Veljković

Kolica

1. Jelena Šišić

2. Vladimir Ivezić

3.-4. Damir Vuković i Filip Marić

Kategorija 11

1. Martin Pendel

2. Valentino Đurđević

3.-4. Danijel Setrajčić i Dino Mikrut

Marko Damjanović

 

Povezane vijesti