STKOI Uspon: Poziv na 6. stolnoteniski kup Velike Gorice za osobe s invaliditetom

U planu im je da i ove godine na najbolji mogući dokažu da nisu samo sjajni stolnotenisači, već i odlični domaćini

 

Zadovoljstvo nam je najaviti i pozvati vas da posjetite te sudjelujete na 6. stolnoteniskom kupu Velike Gorice za osobe s invaliditetom koji organiziraju Sportski savez osoba s invaliditetom Zagrebačke županije i stolnoteniski klub osoba s invaliditetom Uspon.

Već smo vam predstavili Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom Uspon iz Velike Gorice. Jedan od ciljeva im je promicati stolni tenis za osobe s invaliditetom te njihovu integraciju i socijalizaciju u širu društvenu zajednicu kroz bavljenje sportom a poseban naglasak je da se što više osoba s invaliditetom svih životnih dobi uključi u ovaj sport u Velikoj Gorici.

Prošle godine za novog predsjednika kluba izabran je mladi Marko Vračan, za dopredsjednika Velimir Šandor, za tajnika Igor Pejak, dok im je trenerica Mirjana Lučić. Navedenim dužnosnicima cilj je u ovaj sport uključiti što više osoba s invaliditetom.

Trenutno u Usponu trenira deset stolnotenisača, koji već četiri godine redovito nastupaju u SOKAZ ligi tijekom jeseni. No ovdje je bitno istaknuti da igraju protiv igrača koji nemaju invaliditet.

Jednom godišnje, uz pomoć sportskog saveza Velike Gorice, održavaju svake godine redovito Velikogorički stolnoteniski kup koji je svake godine sve mnogobrojniji i medijski zapaženiji, a ove godine se održava 28. ožujka s početkom u 10 sati, Kup se održava u subotu u sportskoj dvorani Strukovne škole Velika Gorica. Natjecanje će se održati u dvije kategorije, a to su muški-žene stojeći (6-11) i muški-žene kolica (1-5). Organizatori iz STKOI Uspon pozivaju sve koji žele sudjelovati da se prijave na e-mail kluba najkasnije do 24. ožujka, s svi koji se žele uključiti u rad kluba, treniranjem, volontiranjem ili donacijama, mogu im se obratiti na broj mobitela 091 222 74 47 ili putem elektroničke pošte na adresu stkuspon@gmail.com. Pozivaju vas da posjetite i njihovu Facebook stranicu na kojoj možete pratiti aktivnosti kluba.

M. Damjanović

 

Povezane vijesti