Slavko Kojić: Gradonačelnik Bandić moli Boga da što prije počne raditi svoj posao

Pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za financije Slavko Kojić ocijenio je kako nije bilo nikakvog razloga da Milanu Bandiću bude onemogućeno obnašati gradonačelničku dužnost, te da u tom smislu gleda i na davanje punomoći za obnašanje te dužnosti Bandićevoj zamjenici Vesni Kusin, odnosno oduzimanje Sandri Švaljek.

 

"Znam samo jednu stvar - da je gradonačelnik Milan Bandić i da moli Boga da čim prije dođe u Grad i da radi svoj posao", izjavio je Kojić novinarima u Gradskoj skupštini.

Po njegovu mišljenju, postoje sve zakonske osnove za to što je Bandić punomoć za vođenje grada sa Sandre Švaljek prenio na Vesnu Kusin, i to "zbog toga što nije bilo nikakvog razloga da ga se ukloni s mjesta gradonačelnika jer on je prvo to 'ex lege'".

"Nema razloga da bude onemogućen u rađenju svog posla, kamoli da iz tog razloga uopće daje punomoći, a još manje da se nekome daje zvanje obnašatelja dužnosti gradonačelnika koji 'ex lege', dakle po zakonu, može nastupiti jedino istekom pola mandata. A to je zvanje dodijeljeno prije isteka pola mandata i to je izvan svih zakonskih okvira i normi", poručio je Kojić.

Upitan je li se možda Bandić uplašio kadrovskih promjena u Gradskoj upravi koje je najavila Švaljek kao dosadašnja obnašateljica dužnosti gradonačelnika pa joj je zato uduzeo punomoć, rekao je kako to treba pitati Bandića, a na upit je li se on (Kojić) uplašio, odgovorio je: "Čovjek se uvijek boji ako je odgovoran prema poslu, da netko kritički sagledava njegov rad".

"Da bi nekoga mijenjali morate mu dokazati da ne radi kako treba i onda opet ide procedura utvrđena zakonom. Ona nažalost traje, ali nekoga da bi se maknulo mora se dokazati da ne radi kako treba i nakon toga provoditi natječajni postupak", rekao je Kojić.

Hina

Foto: PIXSELL

 

Povezane vijesti