Lucija Smetiško: Zlatna medalja na prvenstvu Austrije za mlade skijaše s invaliditetom

Hrvatska je na prvenstvu u Saalbachu osvojila tri medalje: Lucija Smetiško zlatnu i srebrnu, a broncu je osvojila Eva Goluža s profesoricom Anom Žigman

 

Nakon što su prvog dana natjecanja članovi skijaškog kluba za osobe s invaliditetom 'Sljeme' na prvenstvu Austrije u Saalbachu osvojili dvije medalje, mlada skijašica Lucija Smetiško sve je iznenadila pobjedom u slalomu.

Nažalost, ostali hrvatski natjecatelji nisu uspjeli završiti utrku jer su uvjeti na stazi bili zahtjevni zbog kiše koja je padala cijelu noć, a temperatura je cijelo vrijeme bila iznad nule pa je snijeg bio vrlo mekan. Usput budi rečeno, čak 31 natjecatelj nije uspio završiti utrku. Hrvatska je na prvenstvu Austrije osvojila tri medalje: Lucija Smetiško zlatnu i srebrnu, a broncu je osvojila Eva Goluža s profesoricom Anom Žigman.

Na otvorenom prvenstvu Austrije ukupno je nastupilo 64 natjecatelja iz sedam zemalja - Austrije, Hrvatske, Nizozemske, Češke, Finske, Engleske i Njemačke.

Sljedeći tjedan će članovi skijaškog kluba za osobe s invaliditetom 'Sljeme' nastupati u Folgaridu u Italiji, u slalomu i veleslalomu.

M. D.

 

Povezane vijesti