Dino Sokolović: Veliki ispit za najboljeg hrvatskog skijaša s invaliditetom

"Ova sezona je za mene doista sezona iz snova," kazao je Sokolović prije leta za Panoramu, dodavši: "Nadam se da ću u Kanadi uspjeti povezati dvije dobre vožnje, jer kad mi to uspije uvijek zauzmem mjesto na postolju"

 

U kanadskom skijaškom centru Panorama, smještenom u British Columbiji održava se Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom na kojem će nastupiti 130 skijaša i skijašica iz 30 zemalja u konkurenciji stajaćih, sjedećih te slijepih i slabovidnih natjecatelja, a hrvatske boje branit će paraolimpijac Dino Sokolović.

Član Monoski kluba Zagreb prvi nastup imat će u četvrtak, 5. ožujka u superveleslalomu. U subotu Dino nastupa u superkombinaciji. Veleslalom je na rasporedu u nedjelju 8. ožujka, a Sokolovićeva najbolja disciplina, slalom, na rasporedu je posljednjeg dana prvenstva u utorak, 10. ožujka. U Kanadu su zajedno sa Sokolovićem otputovali i njegov trener Luka Dobrinić i serviser Robert Jurić.

"Ova sezona je za mene doista sezona iz snova," kazao je Sokolović prije leta za Panoramu, dodavši: "Nadam se da ću u Kanadi uspjeti povezati dvije dobre vožnje, jer kad mi to uspije uvijek zauzmem mjesto na postolju."

Sokolović u Kanadu odlazi prepun optimizma jer je svoju konkurenciju ove sezone pobjeđivao na natjecanjima Europskog i Svjetskog kupa.

"Konkurenciju dobro poznajem, ali zasigurno bit će teško. Morat ću odskijati svaku disciplinu na najvišem nivou, bez pogreške s maksimalnom koncentracijom kako bi se uopće moglo doći do medalje. Nadam se da ću uspjeti. U slalomu sam u potpunosti iskoristio svoje mogućnosti, ali mjesta za napredak imam u veleslalomu i superveleslalomu," zaključio je Sokolović.

Sokolović je ove sezone ostvario niz zapaženih rezultata. U prosincu je pobijedio u slalomu u austrijskom Kuehtelu ispred paraolimpijskog pobjednika Japanca Suzukija i Austrijanca Romana Rabla brončanog iz Sočija. Dva druga mjesta na podiju Sokolović je zauzeo u slalomskim utrkama Svjetskog kupa 10. i 11. siječnja u talijanskom Sestriereu. Vrhunac dosadašnje sezone i najveći uspjeh hrvatskog paraolimpijskog skijanja Sokolović je ostvario u švicarskom St Moritzu petog veljače na završnici Svjetskog kupa s dva druga mjesta u poretku slalomaša i ukupnom poretku.

Hina

Foto: Nina Đurđević/PIXSELL

 

Povezane vijesti