Zaklada Ana Rukavina: Humanitarni 'Koncert za život' u subotu u Lisinskom

Upraviteljica Zaklade Marija Rukavina pozvala je građane da se odazovu koncertu u što većem broju te istaknula kako je ideja manifestacije podsjetiti na to da se lijek za spas teško oboljelih diljem svijeta "nalazi u svakome od nas"

 

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu ugostit će u subotu 21. ožujka tradicionalni "Koncert za život" Zagrebačke filharmonije za Zakladu Ana Rukavina, kojim se želi potaknuti građanska solidarnost u prikupljanju sredstava za liječenje matičnim stanicama.

Koncert je posvećen sjećanju na Anu i dugogodišnjeg šefa dirigenta tog orkestra maestra Vjekoslava Šuteja, preminulog 2009.

Pod ravnanjem maestra Dmitrija Kitajenka i uz solističke nastupe mezzosopranistice Dubravke Šeparović Mušović, violinistice Susanne Yoko Henkel i Akademskoga zbora "Ivan Goran Kovačić", Filharmoničari će izvoditi djela iz majstorskih pera velikana glazbe Petra Iljiča Čajkovskoga, Sergeja Prokofjeva i Edvarda Griega.

Atraktivan program i nastupi istaknutih glazbenih umjetnika svjetskoga glasa koji jamče vrhunski glazbeni užitak zaštitni su znak suradnje Zagrebačke filharmonije i Zaklade Ana Rukavina, ističe se u najavi koncerta. Ove godine, na programu su Griegova suita Peer Gynt, Koncert za violinu i orkestar u D-duru Čajkovskog, te kantata Aleksandar Nevski Prokofjeva.

Prihod od prodaje namijenjen je radu Zaklade Ana Rukavina, kao i razvoju Banke krvi iz pupkovine, koja jedina služi kao izravni transplantat matičnih stanica.

Dosadašnjim djelovanjem Zaklade omogućene su 44 transplantacije darivatelja iz hrvatskog Registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu, čime je oboljelima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život. Od 150 građana, koliko ih je bilo upisano na početku rada Zaklade, danas je taj broj povećan na 47.606 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

 Upraviteljica Zaklade Marija Rukavina pozvala je građane da se odazovu koncertu u što većem broju te istaknula kako je ideja manifestacije podsjetiti na to da se lijek za spas teško oboljelih diljem svijeta "nalazi u svakome od nas". "Kupnjom ulaznica pomažemo da što više oboljelih diljem svijeta pronađe svog kompatibilnog darivatelja krvotvornih matičnih stanica", poručila je.

Koncert se održava uz podršku Grada Zagreba i pod visokim pokroviteljstvom hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović.

Hina
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL