Zaklada Ana Rukavina i Krijesnica: Traže se donori koštane srži za Paulu Bičanić

Akciji će se pridružiti i mladi Krijesnice, koji jako dobro znaju što znači boriti se s leukemijom kako bi pomogli svojoj vršnjakinji Pauli

 

Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, zadnju prije male ljetne stanke koja će se održati u četvrtak 10. srpnja od 15 do 17 sati u I. gimnaziji, Av. Dubrovnik 36.

Akciju organiziraju uz pomoć obitelji šesnaestogodišnje Paule Bičanić koja se liječi od leukemije, oca Mladena, majke Jelene i sestre Ive te brojnih volontera, prijatelja i Pauline I. gimnazije. Pauli je za daljnje liječenje potrebna transplatacija koštane srži te je trenutno u potrazi za odgovarajućim nesrodnim darivateljem.

Akciji će se pridružiti i mladi Krijesnice, koji jako dobro znaju što znači boriti se s leukemijom kako bi pomogli svojoj vršnjakinji Pauli. Shvatite važnost posebnosti transplatacije matičnih stanica i značaj što većeg odaziva donora kako bi se stvorila što osebujnija baza krvotvornih matičnih stanica i time povećala mogućnost izlječenja što većeg broja oboljelih od leukemije, limfoma i ostalih teških oštećenja koštane srži, te hrabroj mladoj Pauli.

Ako se ne možete odazvati na ovu akciju, upis u Registar moguć je u KBC-u Zagreb, Rebro, Zavod za tipizaciju tkiva (zelena zgrada, suteren, soba br.9) svakim radnim danom od 8 do 14 sati te u transfuzijskim centrima u sljedećim gradovima: www.zaklada-ana-rukavina.hr/content/hr/institucije/transfuzijski_centri.aspx

U registar se mogu upisati sve zdrave osobe od 18 do 40 godina starosti, na način da popune pristupnicu i zdravstveni upitnik te daju uzorak krvi za HLA tipizaciju (postupak utvrđivanja antigena tkivne snošljivosti).

In-Portal 

Foto: Borna Filić/PIXSELL

 

Povezane vijesti