Kapa dolje, majstore: Dino Sokolović prvi u slalomu Europskog kupa za skijaše s invaliditetom

Dino Sokolović nije tek najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom, riječ je o čovjeku koji snagom volje i zavidnim talentom može poslužiti kao primjer takozvanim zdravim sportašima koji uživaju nevjerojatne povlastice a opet se žale na uvjete u kojima treniraju

 

Hrvatski paraolimpijac Dino Sokolović osvojio je prvo mjesto u slalomu Europskog kupa u austrijskom Kuhtaiju pobijedivši ispred osvajača medalja s posljednjih paraolimpijskih igara u Sočiju.

Član Monski kluba Zagreb ostavio je iza sebe sve ponajbolje svjetske slalomaše u sjedećoj konkurenciji. Drugo mjesto pripalo je 'zlatnom' iz Sočija Japancu Takeshiju Suzuki, treći je bio Nijemac Thomas Nolte, a četvrti osvajač bronce u Sočiju Austrijanac Roman Rabl.

Dino Sokolović nije tek najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom, riječ je o čovjeku koji snagom volje i zavidnim talentom može poslužiti kao primjer onim 'zdravim' sportašima koji uživaju nevjerojatne povlastice a opet se žale na uvjete u kojima treniraju i nedostatak potpore nadležnih sportskih institucija. Za razliku od njih, Dino je zadovoljan. Sve što traži je skijaška oprema i sredstva za odlazak na natjecanja.

"Ima mnogo lijepih rezultata, teško mi je jedan odabrati. Svakako prve Paraolimpijske igre u Vancouveru na kojima sam nastupao, a već sam bio i na tri svjetska prvenstva", rekao je Dino svojedobno u intervjuu za In Portal, a ovaj posljednji trijumf  u slalomu svakako će biti jedan od onih najdražih rezultata koje mu 'neće biti teško odabrati'.

In Portal / Hina

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

 

Povezane vijesti