Sandra Švaljek: Neću se učlaniti u udrugu Milana Bandića

Kad je riječ o prijevremenim izborima u Zagrebu, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika  je kazala kako ne zna što bi se njima postiglo te poručila kako se osobno ne bi kandidirala

 

Zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Sandra Švaljek izjavila je  da se ne namjerava učlaniti u udrugu, a potom ni u stranku gradonačelnika Milana Bandića.

"Ne, moj plan nije učlaniti se u udrugu, prije svega jer rad u udruzi podrazumijeva politički angažman, za koji ja trenutno nemam vremena s obzirom na svu težinu i odgovornost obnašanja ove dužnosti. Osim toga, udruga ima ambiciju prerasti u političku stranku. Vrlo jasno sam razgovarala s gradonačelnikom o takvim stvarima prilikom odlučivanja o tome hoću li mu se priključiti na listu birača na lokalnim izborima 2013. godine i tada sam već dala do znanja da nemam ambiciju učlanjivati se u političke stranke. On je to tada prihvatio, a njegov osnovni kriterij za poziv meni bila je stručnost, prepoznatost, neki ugled u javnosti", rekla je Švaljek u razgovoru za Soundset radio.

Potvrdila je kako je dobila neizravni poziv da se učlani u Bandićevu udrugu.

Kad je riječ o prijevremenim izborima u Zagrebu, Švaljek je kazala kako ne zna što bi se njima postiglo te poručila kako se osobno ne bi kandidirala.

"Ne znam što bi se dobilo s time. Vjerojatno bi onda neka druga osoba dobila ovu funkciju koju ja obnašam. Ja sigurno ne bih sudjelovala u tim prijevremenim izborima. To je moj osobni odabir i tako će i ostati. Ako gospodin Bandić da ostavku, samim time prestat će i moj mandat i ja ću onda nastaviti s poslom koji sam radila i prije", poručila je Švaljek.

Hina

Foto: PIXSELL

 

Povezane vijesti