Sandra Švaljek o upravljanju Zagrebom: Ne može se govoriti o opstrukciji Gradske uprave

Darinko Kosor je rekao da je zbog odugovlačenja s donošenjem izmjena Generalnog urbanističkog plana (GUP) došlo do potpune blokade investicija jer investitori ništa ne žele raditi dok se ne prihvati novi GUP

 

Obnašateljica dužnosti gradonačelnika Zagreba Sandra Švaljek u četvrtak je poručila kako se ne može govoriti o opstrukciji zagrebačke Gradske uprave, te time opovrgnula predsjednika Gradske skupštine Darinka Kosora koji je optužio neimenovane gradske urede da opstruiraju djelovanje Gradske uprave čekajući "povratak Godota", odnosno Milana Bandića na čelo Zagreba.

Novinari su Švaljek u četvrtak u palači Dverce gdje je priredila tradicionalni novogodišnji prijem za članove Diplomatskog zbora, zamolili da prokomentira tu Kosorovu izjavu, a ona je rekla da ju na žalost nije čula i ne može ju komentirati, ali da samo može reći da Grad vrlo dobro funkcionira i svi uredi dobro funkcioniraju.

Kosor je na konferenciji za novinare  rekao da je zbog odugovlačenja s donošenjem izmjena Generalnog urbanističkog plana (GUP) došlo do potpune blokade investicija jer investitori ništa ne žele raditi dok se ne prihvati novi GUP. Kosor drži da se opstrukcije rade namjerno jer neki čekaju "povratak Godota", aludirajući na Milana Bandića kojem je zbog sumnje na korupciju zabranjeno obnašanje gradonačelničke dužnosti.

Rekao je da su ovih dana najveća gradska poduzeća - ZET, Zagrebačke ceste i dr. upozorila da imaju materijala samo za još dva mjeseca rada, te smatra da je za to odgovorna potkapacitiranost Ureda za javnu nabavu. Također je ustvrdio da se opstruira prijedlog Švaljek o stavljanju u funkciju bloka Badel, jer su Švaljek i on odbili da se zakupcima produži rok najma prostora na pet godina bez javnog natječaja.

Hina

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

 

Povezane vijesti