Prvenstvo u šahu za slijepe: Trijumf Vlatka Marendića

Memorijal "Vladimir Mirković" održava se od 1980. godine u znak sjećanja na tragično preminulog ponajboljeg hrvatskog slijepog šahista Vladimira Mirkovića koji je jedini bio prvak Zagreba u konkurenciji videćih šahista


Član šahovskog kluba slijepih "Polet" Vlatko Marendić pobjednik je 21. prvenstva Hrvatske u ubrzanom šahu za slijepe i 35. šahovskog memorijala "Vladimir Mirković" koji je u nedjelju završen u Zagrebu.

Na dvodnevnom turniru, na kojem je nastupilo 26 šahista iz Hrvatske i Slovenije, član ŠKS "Polet" Vlatko Marendić sakupio je 6 bodova koliko ima i njegov klupski kolega Stjepan Žaja, koji je zbog slabijeg buholca osvojio drugo mjesto, dok je treći s pet bodova član osječke Hvidre Hinko Cajzler.

Prvenstvo je održano u organizaciji Hrvatskog športskog saveza slijepih i Šahovskog kluba slijepih "Polet", a odigrano je u sedam kola u tempu od 45 minuta po igraču.

Memorijal "Vladimir Mirković" održava se od 1980. godine u znak sjećanja na tragično preminulog ponajboljeg hrvatskog slijepog šahista Vladimira Mirkovića koji je jedini bio prvak Zagreba u konkurenciji videćih šahista.

Hina

 

Povezane vijesti