Mladi Ivan Šarić novi prvak Hrvatske u šahu

Od ove kalendarske godine ŠK Stjepan Bosak – URIHO nije više jedini klub koji se natječe u redovnim šahovskim ligama a da okuplja osobe s invaliditetom. U Slavonskom Brodu, naime, osnovan je ŠK Kralj, koji se također registrirao za natjecanja u svim kategorijama

Na prvenstvu Hrvatske u šahu pojedinačno, koje se održalo u Poreču, u konkurenciji dvanaest hrvatskih velemajstora, pobjedio je mladi Ivan Šarić, član ŠK Liburnija iz Rijeke. U 11 susreta osvojio je 7 meč bodova. Drugi je bio Robert Zelčić iz ŠK Zagreba sa 6,5 meč boda, dok je treći Marin Busiočić sa 6 meč bodova iz ŠK Rijeka.
U dvorani za šah Doma sportova održano je izvlačenje parova Hrvatske šahovske lige i podjela pehara pobjednicima liga u 2013. godini. Igrači ŠK Stjepan Bosak – URIHO dobili su pehar pobjednika IV. HŠL Centar, a kao pobjednici, zajedno s drugoplasiranom ekipom ŠK Sveta Nedjelja, ostvarili supromociju u III. Hrvatsku šahovsku ligu Centar. Ujedno su i saznali svoje protivnike s kojima će odmjeriti snage: ŠK Sveta Nedjelja, ŠK UHBDR 99. brigade, Zagreb, ŠK PIK Vrbovec, Vrbovec, ŠK Novi Zagreb, Novi Zagreb, ŠK Gaj, Maće, ŠK Polet, Zabok, ŠK Klaka, Zagreb, 8. ŠK Velika Gorica, Velika Gorica, ŠK Ivanić Grad, Ivanić Grad, ŠK Petrinja, Petrinja, ŠK Dalekovod, Zagreb.

Igrat će se u sistemu 'svatko sa svakim', a natjecanje počinje 23. veljače a završava krajem studenog ove godine. Također članovi ŠK Stjepan Bosak – URIHO nastupat će s drugom ekipom u V. HŠL Centar koja broji sedamnaest klubova. Od ove kalendarske godine ŠK Stjepan Bosak – URIHO nije više jedini klub koji se natječe u redovnim šahovskim ligama a da okuplja osobe s invaliditetom. U Slavonskom Brodu, naime, osnovan je ŠK Kralj, koji se također registrirao za natjecanja u svim kategorijama.
Ako ima ljubitelja šaha među osobama s invaliditetom, slobodno ih kontaktirajte na stranici www.skstjepanbosak.com, Twitteru ili na Facebook profilu (Šahovski klub Stjepan Bosak – URIHO).

M. D.