Karlovac: Početak plivačke škole za djecu s invaliditetom

Ovo je deseta plivačka škola koju su Allianz i HPO pokrenuli u suradnji s paraolimpijkom Anom Sršen s ciljem da se i djeci s teškoćama u razvoju omogući ravnopravno bavljenje sportom

 

U srijedu, 1. listopada u 17.30 sati, na bazenu Trend fitness i wellness centra u Karlovcu održat će se predstavljanje projekta "Treneri velikog srca", te početak plivačke škole namijenjene djeci s teškoćama u razvoju.

Ovo je deseta plivačka škola koju su Allianz i HPO pokrenuli u suradnji s paraolimpijkom Anom Sršen s ciljem da se i djeci s teškoćama u razvoju omogući ravnopravno bavljenje sportom. Poseban plivački program bazira se na Halliwick konceptu. Radi se o specijalnoj metodi obuke plivanja za djecu s teškoćama u razvoju koja do sada nisu imale adekvatan pristup plivanju. Cilj ovog programa obuke neplivača da se kroz terapiju plivačkih pokreta u vodenom mediju osjećaju slobodno i samostalno izvoditi pokrete sa svojim tijelom te na taj način poboljšati psihomotoričke sposobnosti organizma.

Nakon što proplivaju, plivači započinju pohađati klupsku školu plivanja te se nastavljaju baviti plivanjem na rekreativno/ rehabilitacijskom ili natjecateljskom nivou. Provoditelj programa po Halliwick konceptu za djecu s teškoćama u razvoju je diplomirani kineziolog i/ili trener plivanja.Plivačke škole trenutno pohađa više od stotinu djece s roditeljima. U gradovima koji ne posjeduju odgovarajuću infrastrukturu za pokretanje plivačkih škola otvaraju se specijalizirane škole atletike.

Uz svojevrsno zaštitno ime projekta, hrvatsku paraolimpijku Anu Sršen, promociji projekta u Karlovcu prisustvovat će i plivačka reprezentativka Marija Horvačić, poznata karlovačka taekwondo natjecateljica Mateja Kunović, direktor podružnice Allianz Zagreb Krešimir Bihar te karlovački gradonačelnik Damir Jelić.

In Portal

Foto: PIXSELL