Ministarstvo obrazovanja: Natječaj za projekte udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi

Ministarstvo planira na temelju Javnog poziva projektima udruga dodijeliti do 5.000.000 kuna. Najmanji iznos koji se može zatražiti je 29.250 kuna


Vedran Mornar, ministar znanosti, obrazovanja i sporta

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta je raspisalo Javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2014./2015. školsku godinu.

Financijske potpore dodijelit će se udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za one učenike s teškoćama u razvoju kojima nije osiguran pomoćnik u nastavi putem natječaja "Osiguravanje pomoćnika učenicima s teškoćama u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama" iz sredstava Europskog socijalnog fonda te su njihove projektne prijave u skladu s uvjetima iz Javnog poziva.

Cilj Javnog poziva je provedbom projekata udruga osigurati podršku pomoćnika u nastavi radi neposredne pomoći učenicima s teškoćama u razvoju u zadacima koji zahtijevaju komunikacijske, senzorne i motoričke aktivnosti učenika, pomoć u kretanju, pomoć pri uzimanju hrane i pića, pomoć u obavljanju higijenskih potreba tijekom svakodnevnih školskih aktivnosti, a na temelju izrađenog programa rada pomoćnika u nastavi i prema potrebama učenika s teškoćama u razvoju.

Ministarstvo planira na temelju Javnog poziva projektima udruga dodijeliti do 5.000.000 kuna. Najmanji iznos koji se može zatražiti je 29.250 kuna.

Udruga prijavljuje samo jedan projekt koji može trajati najdulje do 30. lipnja 2015. godine.

Prijava projekta u partnerstvu je obvezna s minimalno jednom odgojno-obrazovnom ustanovom u županiji u kojoj se projekt provodi.

Projekt se prijavljuje u papirnatom i elektroničkom obliku te slanjem ispisanih, ovjerenih i potpisanih elektroničkih obrazaca poštom. Ispisani, ovjereni i potpisani obrasci s prilozima dostavljaju se isključivo preporučenom poštom na adresu:

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta
Donje Svetice 38
10 000 Zagreb
s naznakom "Javni poziv za prijavu projekata udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2014./2015. školsku godinu - NE OTVARAJ"

Rok za prijavu na Javni poziv je 9. listopada 2014. godine.

Obrazce za prijavu možete preuzeti na web stranici public.mzos.hr/Default.aspx?art=13415&sec=2242

In-Portal

Foto: PIXSELL

 

Povezane vijesti