UNICEF: Naša ambasadorica Bojana Gregorić Vejzović u posjetu djeci Dvora

UNICEF je podržao i pravo djece na obrazovanje pa je sufinancirao polovinu troška nabavke udžbenika za 592 učenika osnovnih škola s poplavljenih područja

 

UNICEF-ova ambasadorica Bojana Gregorić Vejzović povodom premijere filma nastalog u sklopu istoimenog programa za djecu poplavljenih područja "Mjesta za igru“, danas će, s početkom u 10 sati, posjetiti Osnovnu školu Dvor, Ante Brune Bušića 5.

Nakon razgovora s mladim filmašima i sudionicima programa "Mjesta za djecu“, u 11 sati će prisustvovati svečanoj sjednici u povodu Dana Općine Dvor u Domu kulture u Dvoru, Trg bana J. Jelačića 9.

Program "Mjesto za igru“ u Pounju počeo je sredinom srpnja za djecu s poplavljenih područja u Dvoru i Hrvatskoj Kostajnici. U aktivnostima je sudjelovalo 200-tinjak djece. Program ispunjen kreativnim i lutkarskim radionicama te igrom zajedno su pokrenuli UNICEF i udruga IKS iz Petrinje u suradnji s Ekološkom kulturnom scenom i Klubom žena Dvor.

Program traje do sredine listopada, a njegov je najvažniji cilj pomoći djeci da prebrode tešku situaciju uzrokovanu poplavama. Uz zabavne i edukativne aktivnosti djeca su dobila psihosocijalnu podršku u sklopu "razgovaraonica" kojima je cilj kroz razgovor pomoći djeci u prevladavanju trauma uzrokovanih prirodnim nepogodama.

UNICEF je podržao i pravo djece na obrazovanje pa je sufinancirao polovinu troška nabavke udžbenika za 592 učenika osnovnih škola s područja Dvora, Hrvatske Kostajnice, Jasenovca i Donjih Kukuruzara u vrijednosti od 290.000 kuna.

In-Portal

Foto: Borna Filić/PIXSELL

 

Povezane vijesti