UNICEF: Pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih Hrvoje Sadarić predstavio hrvatska iskustva u New Yorku

U svojem obraćanju Izvršnom odboru Hrvoje Sadarić je istaknuo programe poput "Stop nasilju među djecom“, koji je nakon uspješne provedbe u Hrvatskoj usvojen i u drugim zemljama regije

 

Dobre prakse razvijene u sklopu višegodišnje suradnje Vlade Republike Hrvatske i UNICEF-a jučer je po prvi put predstavio pomoćnik ministrice socijalne politike i mladih Hrvoje Sadarić na otvaranju zasjedanja Izvršnog odbora UNICEF-a u New Yorku.

Uz jučerašnje predstavljanje, pomoćnik ministrice za socijalnu politiku i mlade će danas na Raspravi na visokoj razini o iskustvima u Istočnoj Europi i Centralnoj Aziji održati izlaganje o hrvatskim iskustvima u provođenju mjera za sprječavanje smještaja djece u institucije.

U svojem obraćanju Izvršnom odboru Hrvoje Sadarić je istaknuo programe poput "Stop nasilju među djecom“, koji je nakon uspješne provedbe u Hrvatskoj usvojen i u drugim zemljama regije, program "Svako dijete treba obitelj“, kao i brojne druge kampanje koje su razvijene u Hrvatskoj, a kasnije uspješno provedene i u drugim zemljama.

Svoje izlaganje je zaključio jednom od poruka djece iz Dječje deklaracije o zaustavljanju nasilja, nastale u sklopu Mreže škola bez nasilja. Ta poruka glasi: "Vjerujemo da zajedno možemo postići sve“. Time je pomoćnik ministrice za socijalnu politiku i mlade Sadarić potvrdio kako će Vlada Republike Hrvatske nastaviti graditi na povjerenju koje djeca imaju u odrasle te kako će s UNICEF-om nastaviti razvijati dobre prakse i partnerstva na dobrobit djece.

"Stručna javnost odavno je prepoznala potencijal suradnje u korist djece koji razvijamo u Hrvatskoj. Zajedničko ulaganje Vlade Republike Hrvatske i UNICEF-a u međunarodna predstavljanja i adaptaciju materijala na druge jezike dodatno će pomoći da dobre prakse iz Hrvatske stignu do vlada i do djece u drugim zemljama“, poručila je ovom prilikom predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Valentina Otmačić.

In-Portal

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

 

Povezane vijesti