Bandić nagradio pobjednike sa 40.000 kuna

Dodjelom priznanja večeras je u Pločama završen 17. maraton lađa, a veliki prijelazni štit "Knez Domagoj" pobjedničkoj posadi lađara Crni put iz Metkovića uručio je izaslanik predsjednika Republike Ive Josipovića zamjenik zapovjednika Hrvatske ratne mornarice (HRM) komodor Predrag Stipanović

Stipanović je također uručio i zlatne medalje veslačima Crnog puta. Pobjedničkoj posadi, lađarima Crnog puta, na večerašnjoj je završnoj svečanosti uručeno i 40.000 kuna kojim ih je nagradio gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, za kojeg je rečeno da je veliki prijatelj toga tradicionalnog natjecanja neretvanskih lađara na stazi dugoj 22,5 kilometara od Metkovića do Ploča. Nakon što je Bandićev izaslanik dr. Mladen Bušić na svečanoj pozornici rekao kako je zagrebački gradonačelnik odlučio pobjednike ovogodišnjeg Maratona lađa nagraditi s 40.000 kuna među nazočnima na Rivi u Pločama prolomio se buran pljesak.

Lađari Crnog puta su pobijedili na ovogodišnjem neretvanskom maratonu lađa unatoč poteškoćama na startu utrke, kada je jedan njihov član posade pao u Neretvu. Nakon što su ga izvukli iz vode i vratili u lađu, sustigli su ostale posade i, prestigavši ih, ušli su u cilj u pločanskoj luci s oko 500 metara prednosti u odnosu na drugoplasirane posade Gusara iz Rogotina i Stabline iz istoimenog mjesta kod Ploča.

Lađari Crnog puta iz Metkovića su, kako je rečeno na večerašnjoj završnoj svečanosti, prva posada iz nekog od tri neretvanska grada koji su u 17-godišnjoj povijesti toga maratona uspjeli pobijediti. Ploče i Opuzen još nemaju pobjedu.

Drugo mjesto, ušavši zajedno u cilj, podijelili su velači Gusara iz Rogotina i Stabline te su njima večeras uručene srebrne medalje i mali štit "Kneza Domagoja".

Organizator maratona lađa, Udruga lađara Neretve, večeras je dodijelila i posebne plakete posadama i veslačima koji su sudjelovalu u 15 od 17 održanim maratona.

Hina