Humanitarna akcija: Nini Zecu najveća je želja pobijediti rak i poći u školu

Desetogodišnjaku se tumor proširio i odlazi na stalne preglede i pretrage u Zagreb. Obitelj je na izmaku snaga i treba im sva pomoć

 

Slavio je 3. rođendan, ali nije bio veseo. Trbuh mu je bio napet, oblio ga je znoj i postao je žut. Imao je i bolne grčeve. Kad su ga roditelji odvezli u bolnicu, liječnik je rekao da mu nije ništa. Majka je imala loš predosjećaj i prebacila ga je u Klaićevu.
“Vaše dijete mora ostati u bolnici“, riječi su koje su joj se urezale u sjećanje. Dječaku Nini Zecu dijagnosticiran je tada zloćudni tumor jetre. Sedam godina nakon prve operacije karcinom se proširio, Nino je opet operiran i ide na nove pretrage. Majka ga je upisala u školu, ali ne zna, kaže, hoće li doživjeti trenutak da sjedne u školsku klupu. A to je njegova najveća želja.

"U bolnici je dosadno i ne bih se više vraćao tamo. Hoću ozdraviti što prije", sramežljivo će 10-godišnji Nino.
Osmeročlana obitelj živi u skromnoj kući u Lekeničkim Brežanama i kažu, na izmaku su snaga. Samo otac radi, preživljavaju od 3000 kuna. Teško je, dodaje majka, gledati dijete kako pati i mijenja se zbog silnih kemoterapija.
"Postao je nervozniji, a na spomen Zagreba vidim da bi najradije vrištao" kazala je majka.
Kako bi malo olakšali hrabrom Nini i obitelji, udruga “Zagrebački humanitarci” pokrenula je akciju “Zec”, prikupljanja hrane i drugih stvari, te donacija na žiro-račun HR7623600001102376454 s naznakom Zec, ili se može kontaktirati udrugu na broj 095/5856-788.
VLM
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

 

 

Povezane vijesti