Raskol: Gotovo polovica Glavnog odbora SDP-a pružila otpor Zoranu Milanoviću

"Linić nije tu bitan, bitan je karakter upravljanja strankom", rekao je potpredsjednik SDP-a Zlatko  Komadina. Na pitanje je li večeras bilo izjašnjavanje o Slavku Liniću ili Zoranu Milanoviću, Komadina je kazao kako misli da je bilo izjašnjavanje o Milanoviću

Slavko Linić je definitivno isključen iz SDP-a, odlučio je to Glavni odbor stranke sa 50 glasova za, 47 protiv i jednim suzdržanim.

O prijedlogu Predsjedništva SDP-a da se bivšeg ministra financija Linića isključi iz stranke Glavni je odbor, na prijedlog premijera Zorana Milanovića, glasovao tajno.

"Žao mi je što smo terorizirali građane s ovim. Sada ćemo se još ozbiljnije posvetit rješavanju gospodarskih pitanja", kratko je na kraju novinarima izjavio predsjednik stranke Zoran Milanović.

Potpredsjednik SDP-a Zlatko Komadina poručio je kako lider stranke ne dijeli stranku.

"Ovo je evidentna podjela stranke, ovo su dva SDP-a i dva svijeta", poručio je Komadina nakon sjednice Glavnog odbora stranke.

Ovo je, kaže Komadina, pirova pobjeda, a SDP je izgubio.

"Ovo nije raskol već demokratsko izjašnjavanje - vrlo jasno pola pola", komentirao je Komadina rezultat glasovanja od 50 glasova za i 47 protiv isključenja Linića iz stranke.

"Linić nije tu bitan, bitan je karakter upravljanja strankom", rekao je Komadina. Na pitanje je li večeras bilo izjašnjavanje o Slavku Liniću ili Zoranu Milanoviću, Komadina je kazao kako misli da je bilo izjašnjavanje o Milanoviću.

"Slavko Linić je teško kvalificirao neke stvari i žao mi je da je prešao rubikon u dijelu svojih izjava, jer da nije prešao ne bi bilo ovakvo glasovanje", drži Komadina.

Upitan čiju podršku očekuje, s obzirom na to da je najavio kako će biti kandidat za predsjednika stranke, odgovorio je kako očekuje "podršku članova i članica SDP-a".

"Nema puča, bit će izbori, kad budu izbori, ja nikad ne rušim, ja uvijek gradim", kaže Komadina.

Ne očekuje raspuštanje riječkog SDP-a koji se protivio Linićevom isključenju jer bi to, kaže, bio sumrak SDP-a.

Hina
Foto: Robert Anić/PIXSELL