Slavko Linić: Milanović je štitio obitelj, prijatelje i određene krugove, a radio protiv interesa države


 Bivši ministar financija Slavko Linić ustvrdio je danas kako je njegova smjena posljedica medijske spletke premijera Zorana Milanovića koja mu je poslužila da bi zaštitio članove svoje obitelji, prijatelje i određene krugove.

"Hoću reći svoji istinu koja je malo drugčija od istine premijera i ostavljam da svatko prosuđuje čija je istina prava", kazao je Linić na konferenciji za novinare u Rijeci na kojoj je progovorio o svojim odnosima s premijerom Milanovićem.

Milanoviću su, kazao je Linić, bile potrebne spletke oko predstečajne nagodbe tvrtke Spačva da bi zaštitio članove svoje obitelji, prijatelje i parcijalne interese određenih krugova, a da bi zanemario državničke interese.

Ispričao je također da je konačni obračun s njim počeo 29. siječnja kad ga je premijer nazvao u večernjim satima i od njega zatražio da smijeni svog pomoćnika Branka Šegona.

Nakon mog odbijanja predsjednik Vlade me optužio da sam kriminalac i lopov, kazao je Linić, koji je premijera optužio da je zlorabio svoj položaj i ovlasti i neke službe kako bi se obračunao s njim.

Ustvrdio je kako se Milanović s bivšom ravnateljicom porezne uprave Nadom Čavlović Smiljanec punih godinu dana nakon predstečajne nagodbe bavio podmetanjem dokumenata kako bi kriminalizirao njegov rad.

Opustjeli saborski hodnici, prazan saborski kafić, tako je danas za televizijskog prijenosa konferencije za novinare bivšeg ministra financija Slavka Linića (SDP) izgledao Hrvatski sabor.

S obzirom da je saborska stanka određena pola sata ranije nego inače, zastupnici su se, kako vladajući, tako i oporbeni, povukli u svoje sobe.

Saborski su hodnici ostali prazni, no po glasnim televizorima bilo je jasno da se u uredima prati Linićev obračun s premijerom Zoranom Milanovićem kojeg je optužio da je interese obitelji stavio iznad državničkih interesa.

Jedan od rijetkih koji nije pratio Linićev istup bio je zastupnik manjina Veljko Kajtazi. "Ne mogu svugdje stići", uzvratio je na upit zašto ne prati Linićev istup.

"Ma jadno", bio je komentar jednog od HDZ-ovih zastupnika koji je odlazio iz ureda dok je konferencija još trajala.

Sabor je prijepodnevni rad završio pola sata ranije nego inače, jer više nije bilo prijavljenih za raspravu o predloženom zakonu o potporama za očuvanje radnih mjesta.

Hina
Foto: Patrik Macek/PIXSELL