Tuzla: Ćiro nije samo trener svih trenera, on je preporoditelj i mesija

 

Stari lisac Miroslav Ćiro Blažević ponovno ima razloga uživati u slavi koja mu je tako mila. Njegova Sloboda iz Tuzle je u 30. kolu druge BiH nogometne lige pobijedila Igman iz Konjica s 3:0 i na kraju prvenstva s dva boda prednosti ispred bihaćkog Jedinstva izborila prvu ligu.

Nakon što je dvije godine nekad slavni kub proveo u drugoj ligi, zahvaljujući Ćiri ponovno se vraća u Premijer ligu. Trener svih trenera, kako voli da ga se oslovljava, postao je heroj Tuzle. Cijeli grad ga slavi kao izbavitelja i preporoditelja njihovog nogometnog kluba.

Podsjetimo kako je popularni Ćiro preuzeo klupu Slobode kada je klub zaostajao dva boda iza Jedinstva. Ipak, Ćiro je napravio upravo ono što je trebalo kako bi se plasirali u Premijer ligu: najprije je Sloboda pobijedila u direktnom okršaju Jedinstvo, a nakon toga su redom pobjeđivali ostale konkurente. Svakom novom pobjedom rasla je euforija u Tuzli i ludilo za Ćirom Blaževićem. Kulminacija se dogodila u subotu na stadionu Tušanj gdje se stisnulo oko 8.000 vjernih navijača na malom prostoru. Kad je sudac odsvirao kraj, u cijeloj Tuzli je krenulo slavlje i fešte do dugo u noć. "Ovo je jedan od mojih najsretnijih trenutaka u karijeri. Sve dok nismo dali prvi gol tresao sam se kao prut. Rekao sam i da se ekipa ne slika prije utakmice, ali su to oni sami napravili", rekao je za portal tuzlalive.ba Miroslav Blažević, a zatim su ga po cijelom gradu nosili razdragani navijači Slobode. Miroslav Blažević ponovno je pokazao kako još nije otpjevao svoj 'Labuđi pjev', unatoč tome što je zašao u osmo desetljeće života.

M. D.

Foto: PIXSELL