Pravila utrke Wings for Life World Run

Dolazak na start

Startna zona Wings for Life World Run utrke nalazi se pokraj zadarskog Pozdrava Suncu. Dolaziš li na utrku osobnim vozilom, savjetujemo ti da parkiraš na parkiralištu u ulici Andrije Hebranga pored Policijske postaje. Na start utrke možeš doći i autobusom (linija br. 2 s autobusnog kolodvora). Najbliža je autobusna stanica od startne zone udaljena 500 metara.

Startni broj

Svaki sudionik koji je startninu uplatio na vrijeme, putem maila je dobio svoj startni broj.

Podizanje startnih paketa, koji uključuju i startni broj, bit će tijekom subote, 3. svibnja od 10:00 do 20:00, te u nedjelju 4. svibnja od 07:00 do 10:00 na zapadnoj strani poluotoka, pored poznatih Morskih orgulja. Za preuzimanje startnog broja nužna je osobna iskaznica, ali preporučujemo da uz sebe imaš i potvrdu o plaćanju (ako je nisi dobio putem maila, možeš je pronaći u Support Centru. Također, ako već znaš svoj startni broj, postupak podizanja starnog broja bit će puno brži. Startni broj možeš podići isključivo ti, ne tvoja obitelj ili prijatelji. Ako se nalaziš u Zadru ili okolici, apeliramo da svoj startni broj podigneš već u subotu, kako bi se izbjegle gužve u nedjelju. Prilikom uzimanja startnog paketa, kod nas možeš ostaviti svoje osobne stvari, no ne veće od prosječnog ruksaka.

Izjava o odricanju odgovornosti

Svaki sudionik prilikom preuzimanja startnog paketa mora predati ispunjenu i potpisanu izjavu o odricanju odgovornosti. Kako bi se izbjegle gužve predlažemo ti da Izjavu preuzmeš s naših stranica te je isprinataš i popuniš i doneseš na start. U slučaju da ipak ne budeš imao izjavu kod sebe, uručit ćemo ti prazan obrazac koji ćeš popuniti i predati.

Ruta i okrijepne stanice

Točnu rutu trčanja možeš proučiti na Wings for Life World Run stranici. Svi trkači moraju trčati desnom trakom ceste.

Okrijepne stanice nalazit će se na svakom petom kilometru. Na svakoj od njih ćemo ti osigurati Red Bull Energy Drink, vodu, Colu, banane i naranče.

Presretačko vozilo i povratak na start

Onog trenutka kada te presretačko vozilo prođe, tvoje vrijeme se bilježi na globalnoj listi te je utrka za tebe završena. Ne smiješ nastaviti trčati jer će se ubrzo nakon prolaska presretačkog vozila cestovni promet otvoriti, te ostanak na stazi za tebe više neće biti moguć. Na lijevoj strani ceste, preko puta okrepnih stranica nalazit će se označene autobusne stanice, te ćete na njima čekati autobus za povratak na start. Ovisno o tome gdje je tvoja utrka završila, možeš se nastaviti kretati do sljedeće stanice ili se vratiti na prethodnu (molimo te imaj na umu da autobus koji . U slučaju da autobus ne bude na stanici, molimo te za strpljenje. Autobus će te vratiti na start gdje ćeš s ostalimo moći pratiti kako utrka ide dalje u Hrvatskoj ali i u svijetu. Utrka traje dok i posljednji natjecatalje ne ostane trčati. Svi sudionici se zbog vlastite sigurnosti moraju vratiti na start isključivo spomenutim autobusom.

Prijave na licu mjesta

Znaš nekog tko se nije prijavio, a želi sudjelovati? Obavijesti ga da su prijave moguće na licu mjesta, pored Morskih orgulja u Zadru, 3. svibnja od 10:00 do 20:00 sati.

Izvor: RedBull.com