Poziv volonterima: Budite dio utrke Wings for Life World Run čiji je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine

Osim sudjelovanja i uvida u organizaciju tako velike manifestacije dosad neviđenog formata, nezaobilaznog osobnog razvoja i sklapanja novih poznanstava te sati u volonterskoj knjižici, volonteri od organizatora dobivaju priznanje, hranu i piće te majicu ili kapu, a iznad svega zabavno i poučno životno iskustvo

Kao i svaki veći sportski događaj, u ovom slučaju globalna utrka Wings for Life World Run, ništa nije moguće bez volontera koji su velika snaga svih takvih događanja.

Wings for Life World Run jedinstvena je utrka u kojoj će se na 40-ak svjetskih lokacija 4. svibnja u isto vrijeme, neovisno o vremenskim zonama i uvjetima, trčati za one koji ne mogu. U Hrvatskoj utrka počinje u 12 sati po našem vremenu s Pozdrava suncu u Zadru. Kako bismo tako veliki događaj odradili na zavidnoj razini i Hrvatsku predstavili u najboljem svjetlu trebamo volontere. Osim sudjelovanja i uvida u organizaciju tako velike manifestacije dosad neviđenog formata, nezaobilaznog osobnog razvoja i sklapanja novih poznanstava te sati u volonterskoj knjižici, volonteri od organizatora dobivaju priznanje, hranu i piće te majicu ili kapu, a iznad svega zabavno i poučno životno iskustvo. Kako biti dio onih koji će sudjelovati u projektu čiji je cilj pronaći lijek za ozljede leđne moždine?
Uvjeti volontiranja, te informacije u vezi Vaših prava, obveza i ponašanja kao volontera tijekom volontiranja na Wings for Life World Run su sljedeći:
Kako bi postao volonter na Wings for Life World Run, kandidat je obvezan proći intervju i kompletnu obuku. Osobni podaci iz prijavnog obrasca podliježu provjeri u MUP-u i neće biti dostupni ili stavljeni na raspolaganje trećim osobama, niti će biti korišteni u druge svrhe.
Volonter je obvezan volontirati 4.svibnja 2014. godine na Wings for Life World Run u Zadru, i to najviše 6 sati tijekom jedne smjene.
Volonter za svoj rad na Wings for Life World Run nema pravo na novčanu naknadu.
Volonter je obvezan volonterski rad obavljati u skladu sa stručnim propisima i etičkim pravilima, nakon primljenih instrukcija od organizatora volontiranja.
Volonter je obvezan izvršavati instrukcije sukladno uputama organizatora, osim u vezi poslova koji su opasni po život volontera ili drugih osoba, moralno neprihvatljive, ili su u suprotnosti s prihvaćenim uvjetima volontiranja.
Ako izvršavanje instrukcija može izazvati štetu organizatorima, volonterima ili trećim osobama, volonter je na to dužan upozoriti voditelja tima, odnosno nadređene.
Volonter ne odgovara za prouzrokovanu štetu ako je prethodno upozorio voditelja tima, odnosno nadređene, na moguću opasnost.
Volonter snosi isključivu odgovornost za svoje ponašanje prilikom volontiranja, i odgovoran je za svoje postupke i na svaki drugi način. Volonter ili volonterka prihvaća odgovornost za štetu koju njegovo/njeno nedozvoljeno ponašanje proizvede organizatoru.
Volonter je dužan poštovati propise o sigurnosti i zaštiti života, zdravlja i životne sredine na radu kako ne bi ugrozio svoju sigurnost i zdravlje, kao i sigurnost i zdravlje drugih volontera, zaposlenika i drugih osoba. Volonter je dužan obavijestiti svog voditelja tima ili nadređene o svakoj vrsti potencijalne opasnosti koja bi mogla utjecati na sigurnost i zdravlje na radu.
Volonter tijekom svoje smjene mora sa sobom nositi akreditaciju istaknutu na vidnom mjestu, kao i kompletnu uniformu dodjeljenu od strane organizatora.
Volonteru je zabranjeno davati izjave medijima (štampanim i elektronskim) bez suglasnosti voditelja tima ili nadređenog.
Zabranjeno je vrijeđanje drugih volontera, sudionika i posjetitelja festivala na osnovu rasne, spolne, etničke, političke i vjerske pripadnosti, ili seksualne opredjeljenosti.
Najstrože je zabranjena uporaba alkoholnih pića i opojnih sredstava tijekom volontiranja. 15. Organizator nije dužan pozvati na intervju svakog kanditata koji se prijavi.
Organizator zadržava sva prava u vezi prihvaćanja i odbijanja prijava podnesenih za volontiranje na festivalu Wings for Life World Run.
Organizator zadržava pravo rasporediti kandidata shodno potrebama organizacije.
Organizator ne refundira troškove puta do i od Zadra, kao ni troškove prijevoza u Zadru.
Organizator ne osigurava zdravstveno osiguranje. Preporučljivo je imati osobno ili putno osiguranje ako dolazite iz druge zemlje.
Organizator ne odgovara u slučaju gubitka osobnih stvari i dokumenata.
Nepoštivanje bilo koje od točaka iz uvjeta o volontiranju smatrat će se direktnim prekršajem radne discipline i bit će kažnjeno oduzimanjem volonterske akreditacije i volonterskih beneficija.
Prijavu za volontiranje možete pronaći na stranici www.has.hr.

In-Portal

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL