Ivan Rakitić na ljeto odlazi iz Seville?

Kao što se već dugo nagađa u španjolskim medijima,  hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić  po završetku sezone napušta Sevillu. Zamjena bi mu bio Švicarac Xherdan Shaqiri, igrač kojemu u Bayernu trener Pep Guardiola daje minute na kapaljku

Ivan Rakitić trenutno igra nogomet karijere, stoga ne treba čuditi činjenica što za njim vlada veliki interes uglednih klubova u Europi, poput Real Madrida i Liverpoola. Menadžer Shaqirija nedavno je izjavio da za njegovog klijenta, koji mirno čeka ljeto i pristizanje ponuda koje će zasigurno doći, dolazi u obzir svaki transfer osim u Bundesligu. Iako je u ovoj sezoni skupio sedamnaest nastupa za Bayern, a u samo dva je odigrao svih devedeset minuta, postigao je šest golova. 

Podsjetimo da je Ivan Rakitić u Sevillu došao iz njemačkog Schalkea u siječnju 2011. godine. On je šesti Hrvat u bijelo-crvenom dresu Seville (prije njega za isti klub igrali su Davor Šuker, Robert Prosinečki, Joško Jeličić, Ivan Jurić i Ivica Mornar). Rakitić je ove sezone postigao 15 golova i upisao 17 asistencija, što ga stavlja u sam vrh Primere po statistici. Sevilla se trenutno nalazi na petom mjestu prvenstvene ljestvice te igra polufinale Europske lige s Valencijom.

M. D.

Foto: PXSELLI