Zadar: Humanitarno vježbanje za mlađe pacijente oboljele od psihoze

Prvi znakovi psihoze uključuj: promjenu u ritmu spavanja, promjene apetita, povlačenje iz društva, nezainteresiranost za osobnu higijenu i urednost, neracionalne izjave, opsjednutost određenim radnjama ili mislima, stoga osoba sa simptomima psihoze najčešće ima osobne, društvene i radne probleme

Zadarski fitness instruktori, Udruga Tornadele i Caritas zadarske nadbiskupije organiziraju u subotu 26. travnja u velikoj dvorani SC Višnjik "Humanitarni dan vježbanja", u suradnji s Općom bolnicom Zadar. Sav prihod ide Programu resocijalizacije mlađih pacijenata oboljelih od psihoza.

Psihoza je težak emocionalni i mentalni poremećaj zbog kojega osoba može biti prilično ograničen za život u društvu. Za neke je psihoza poput osjećaja izgubljenosti i tada ih prožimaju jaki nemiri i anksioznost, dok je u nekim slučajevima izraženo i povlačenje iz realnog svijeta te prekid kontakta s njim. Ljudi doživljavaju psihozu na različite načine, a simptomi variraju od osobe do osobe. Prvi znakovi psihoze uključuj: promjenu u ritmu spavanja, promjene apetita, povlačenje iz društva, nezainteresiranost za osobnu higijenu i urednost, neracionalne izjave, opsjednutost određenim radnjama ili mislima, stoga osoba sa simptomima psihoze najčešće ima osobne, društvene i radne probleme.

Da bi zadaci i ciljevi rane detekcije psihoza u adolescentnom i mladalačkom periodu bili ostvareni, neophodno je postojanje specijaliziranih timova koji se isključivo bave problematikom i psihopatologijom mladih. Pored kliničkog psihologa i specijaliste psihijatra, tim uključuje socijalnog radnika, defektologa i medicinsku sestru. Svi članovi tima su u domenu svojih struka, specijalno obučeni za rad sa populacijom mladih, ali isto tako i za specifične probleme komunikacije i posredovanja, kao i za rad sa roditeljima.

Vježbajte, zabavite se i učinite dobro djelo jer u zdravom tijelu je veliko srce!

In-Portal