Proizvode KopriVITA, iza kojih stoje osobe s invaliditetom, uskoro ćete moći pronaći u Lidlu

Do suradnje s Lidlom je došlo tako što se KopriVITA javila na natječaj 'Hrvatskih ruku djelo'. Nakon završetka natječaja Lidl nas je obavijestio da smo prošli prvi krug i da dostavimo uzorke proizvoda Široki rezanci i Slatki zelenjaki za drugi krug ocjenjivanja, kazala je Marija Mraz

Proizvodi KopriVITA.

 

Proizvode KopriVITA, tvrtke koju uspješno vodi Udruga osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice, pronaći ćete na policama poznatog trgovačkog lanca Lidl Hrvatska već u prosincu uz ostalih stotinjak jedinstvenih novih proizvoda odabranih dobavljača.

Naime, povodom obilježavanja 10. obljetnice uspješnog brenda Okusi zavičaja, trgovački lanac Lidl Hrvatska predstavio je 35 novih domaćih dobavljača. Riječ je mahom o obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima i malim proizvođačima iz svih krajeva Hrvatske. Tim povodom smo predsjednicu Udruge Bolje sutra Mariju Mraz pitali za više detalja o ovoj lijepoj vijesti.

- Do suradnje s Lidlom je došlo tako što se KopriVITA javila na natječaj 'Hrvatskih ruku djelo'. Nakon završetka natječaja Lidl nas je obavijestio da smo prošli prvi krug i da dostavimo uzorke proizvoda Široki rezanci i Slatki zelenjaki za drugi krug ocjenjivanja.

Nakon drugog kruga obavijestili su nas da su ta dva proizvoda odabrani za sudjelovanje u njihovoj akciji Okusi zavičaja koju pripremaju u prosincu 2023. godine - kazala nam je Marija Mraz.

Koliko je ovo velika stvar za KopriVITU govori činjenica da je na natječaj stiglo 200 prijava i da je odabrano 35 novih dobavljača, a među njima je KopriVITA.

- Riječ je o prilično velikoj količini, oko 1000 paketića od svakog proizvoda. Društveno poduzeće KopriVITA je još uvijek u fazi u kojoj se dokazuje, traži tržište.

Nije se lako probiti na tržište, pogotovo s inovativnim proizvodom koji sadrži koprivu. Kopriva nije baš uobičajena biljka koja se koristi u prehrani. Jako je teško ljude motivirati da probaju takve proizvode. U nešto više od godine dana uspjeli smo pronaći simpatizere naših proizvoda. U tome nam olakšavaju tematski sajmovi na kojima se direktno kupcima može objasniti sve o proizvodu - pojasnila je Marija Mraz.

KopriVITA ima četiri zaposlene osobe s invaliditetom u proizvodnji. To znači da 100 posto zaposlenika osoba s invaliditetom nosi čitavu proizvodnju. Jedna osoba bez invaliditeta radi kao voditelj prodaje. Ukupno pet osoba je trenutno zaposleno u KopriVITI.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti