KOPRIVNICA Udruga Bolje sutra održala okrugli stol na temu razvoja društvenog poduzetništva

Županija, ali i ostali gospodarski subjekti rado surađuju s Udrugom Bolje sutra posebice zbog njihove društvene osjetljivosti, a kao pozitivan primjer iz prakse je i poduzeće KopriVITA. Ovo je dosta velik doprinos društvenom poduzetništvu, zaključio je zamjenik župana Ratimir Ljubić

Prizor s okruglog stola.

 

U prostorijama Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Koprivnica prošlog četvrtka je u organizaciji Udruge osoba s invaliditetom Bolje sutra grada Koprivnice održan okrugli stol pod nazivom 'Razvoj društvenog poduzetništva u RH' u sklopu kojeg je potpisan Sporazum 'Poduzmi za društvo' kojim je osnovan prvi klaster društvenih poduzetnika. Uz domaćine Sporazum je potpisalo 15 društvenih poduzetnika iz Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Bjelovarsko-bilogorske i Zagrebačke županije.

Okrugli stol, kojem je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, održan je u sklopu provedbe projekta Društveno poduzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme, a sudjelovali su predstavnici Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te predstavnici državnih institucija u čijoj je djelatnosti društveno poduzetništvo i osobe s invaliditetom.

Predsjednica udruge Marija Mraz je pojasnila kako Sporazum proizlazi iz inicijative 15 društvenih poduzetnika s područja Republike Hrvatske koji žele kroz udruživanje te zajedničku suradnju osnažiti položaj društvenih poduzetnika u Republici Hrvatskoj kao nositelja poduzetničke aktivnosti kojoj je primarni cilj društveni napredak te način upravljanja otvorenog tipa koji uključuje zaposlenike, korisnike i ostale dionike na koje utječe gospodarska aktivnost poduzetnika.

Sudionicima se obratio i zamjenik Ljubić izrazivši zadovoljstvo što je Koprivičko-križevačka županija domaćin ovako važnog događaja.

- Čestitam na organizaciji i zahvaljujem svim sudionicima što će kroz raspravu otvoriti vrlo važne teme o položaju osoba s invaliditetom i potrebi o još većoj inkluziji u društvo.  Županija, ali i ostali gospodarski subjekti rado surađuju s Udrugom Bolje sutra posebice zbog njihove društvene osjetljivosti, a kao pozitivan primjer iz prakse je i poduzeće KopriVITA. Ovo je dosta velik doprinos društvenom poduzetništvu, ali i zbrinjavanju ranjivijih skupina naših sugrađana, koji su našli sebe u takvoj vrsti rada - zaključio je zamjenik Ljubić.

Prisutnima su se obratili i predstavnici Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike koji su naglasili važnost svih aspekata koji proizlaze iz društveno odgovornog poslovanja i društvene ekonomije pri čemu je važno spomenuti kako i Europska komisija kroz akcijske planove daje punu podršku ovakvom tipu poduzetništva. Riječi dobrodošlice je ispred HGK ŽK Koprivnica uputila Renata Lohajner koja je sudionicima poželjela uspješan rad na panelu.

 

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

 

Povezane vijesti