Ovdje možete preuzeti mobilne aplikacije razvijene kroz projekt DIG IN! - Digitalno i inkluzivno!

Projekt 'DIG IN! - Digitalno i inkluzivno!', sufinanciran od strane Europske unije i provođen u partnerstvu između Visokog učilišta Algebra, Centra za razvoj vrijednosti i Kufer travela, kroz razvoj dvije inkluzivne aplikacije predstavlja inovativan pristup podršci osobama s invaliditetom u sektoru turizma i ugostiteljstva

DIG-IN logotip.

 

Aplikacija razvijena u okviru projekta 'DIG IN! - Digitalno i inkluzivno!' nazvana 'Turizam za sve' omogućava osobama s invaliditetom da unaprijed saznaju sve relevantne informacije o turističkim odredištima u Hrvatskoj. To uključuje podatke o udaljenosti od mjesta polaska, specifičnosti terena, prilagođenosti lokaliteta te informacije o eventualnim ograničenjima s kojima bi se mogli susresti tijekom posjeta tim destinacijama.

Jedan od ključnih ciljeva aplikacije je integracija osoba s invaliditetom u društvo putem poticanja njihove participacije u turističkim aktivnostima. Aplikacija pruža korisnicima alate i informacije kako bi lakše planirali svoja putovanja, znajući unaprijed što mogu očekivati na odredištima. Ovo pomaže osobama s invaliditetom da se osjećaju sigurnije i samostalnije tijekom putovanja te im omogućuje da bolje iskoriste turističke usluge.

Druga aplikacija, nazvana 'Inkluzivnost+turizam=posao', usmjerena je na zapošljavanje osoba s invaliditetom u sektoru turizma i ugostiteljstva. Ova aplikacija omogućava korisnicima jednostavan uvid u prikladne poslove u turizmu sukladno njihovim karakteristikama i vrsti invaliditeta. Korisnici unose svoje osobne podatke, vještine i obrazovanje kako bi aplikacija mogla sugerirati poslove koji odgovaraju njihovim potrebama. Osim što olakšava pronalaženje posla, ova aplikacija potiče inkluzivnost na tržištu rada i pomaže osobama s invaliditetom da aktivno sudjeluju u ekonomski važnom sektoru turizma i ugostiteljstva.

Cilj ove aplikacije je olakšati pronalaženje prikladnih poslova u turizmu i ugostiteljstvu za osobe s invaliditetom, uzimajući u obzir njihove karakteristike i vrstu invaliditeta. Aplikacija pruža korisnicima jednostavan način da pregledaju različite ponude poslova u turističkom sektoru, a istovremeno uzima u obzir njihove individualne potrebe i mogućnosti.

Ove dvije aplikacije zajedno čine ključnu komponentu projekta DIG IN!, koji ima za cilj stvaranje inkluzivnog društva u Hrvatskoj. Kroz podršku osobama s invaliditetom u planiranju putovanja i zapošljavanju, ovaj projekt doprinosi promicanju ravnopravnosti i pristupačnosti za sve građane, istovremeno potičući turistički sektor na prilagodbu i jačanje uključivosti u pristupu razvoja sadržaja.

Aplikacije za svoje Android uređaje možete preuzeti ovdje: Turizam za sve i Inkluzivnost+turizam=posao.

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga: Poboljšanje pristupa ranjivih skupina tržištu rada u Sektoru turizma i ugostiteljstva II. Ukupna vrijednost projekta je 2.281.565,25 kuna, a iznos bespovratnih sredstava 2.281.565,25 kuna.

 

In Portal

 

Povezane vijesti