UČILIŠTE STUDIUM Turizam dostupan svima za društvo bez barijera

Zaposlenici Učilišta Studium iz Vinkovaca i članovi ciljne skupine - 15 osoba s invaliditetom iz Slavonije - u sklopu projekta ‘Turizam dostupan svima - razvoj preduvjeta za implementaciju turističkih usluga dostupnih OSI’ sudjelovali su na konferenciji projekta te karijernom savjetovanju za osobe s invaliditetom

Zajednička fotografija.

 

Ovo putovanje i konferencija održani su u Rovinju u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju ‘Martin Horvat’, a prisustvovalo im je više od 120 osoba, kako uživo, tako i online.

Tijekom putovanja, sudionici su se upoznali s detaljima projekta, posebno s obrazovnim mogućnostima za postati turistički animator za osobe s invaliditetom. Konferencija je također bila prilika za bolje razumijevanje prava osoba s invaliditetom, kao i za učenje o prilagodbama okoline kako bi se omogućila veća inkluzivnost.

Osim toga, održano je i karijerno savjetovanje za članove ciljne skupine. Ova aktivnost im je pomogla da bolje razumiju svoje vještine, vrijednosti i interese kako bi mogli usmjeriti svoje karijere prema područjima koja odgovaraju njihovim karakteristikama.

Putovanje je također pružilo priliku za razmjenu iskustava s članovima ciljne skupine iz partnerskih organizacija iz Istarske i Brodsko-posavske županije. Provedba pilot programa ‘Turistički animator za OSI’ planira se kao dio daljnjih projektnih aktivnosti, u kojem će se uključiti minimalno 12 nezaposlenih osoba s invaliditetom iz Vukovarsko-srijemske, Brodsko-posavske i Istarske županije.

Tijekom provedbe projektnih aktivnosti, planira se i uspostava Centara za cjeloživotno profesionalno usmjeravanje osoba s invaliditetom kako bi se poboljšala njihova zapošljivost i motiviralo ih za sudjelovanje na tržištu rada.

Učilište Studium ističe da je sudjelovanje na konferenciji ojačalo kapacitete ciljne skupine i nadaju se pozitivnom i inspirativnom okruženju tijekom daljnje provedbe projektnih aktivnosti.

 

In Portal

 

Povezane vijesti