Na Lokrumu održana konferencija projekta ‘TURIZAM+’

Kroz projekt TURIZAM+ kojeg provodi nositelj projekta Centar UP2DATE iz Zagreba u partnerstvu s Udrugom Poseban prijatelj iz Dubrovnika i Javnom ustanovom Rezervat Lokrum, uz financijsku podršku Ministarstva turizma i sporta, na Lokrumu je 6. svibnja 2023. godine održana konferencija o pristupačnom turizmu

Prizor s konferencije.

 

Na konferenciji se razgovaralo o dostupnosti prostora, sadržaja i usluga iz turističke ponude osobama s invaliditetom, kao i o načinima prihvatljive i odgovarajuće komunikacije s gostima s invaliditetom. Kao ciljevi projekta koji traje 12 mjeseci postavljeni su osposobljavanje turističkih djelatnika za kvalitetnije pružanje turističkih usluga osobama s invaliditetom te proširivanje ponude, razvoj novih usluga i radnih mjesta za osobe s invaliditetom.

Konferencija je okupila je preko 70 sudionika, predstavnika udruga, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, turističkih zajednica, ravnatelje socijalnih institucija, ali i sve one koji su u svom poslovanju u izravnom kontaktu s gostima. Tijekom konferencije moglo se čuti više i detaljnije o različitim preprekama na koje nailaze gosti s invaliditetom i na koji ih se način može rješavati. Ova je konferencija bila ujedno i prilika za razmjenu iskustava iz prakse.

Organizatori konferencije su naglasili kako s TURIZMOM + UNIVERZALNI DIZAJN dobivamo formulu jednakosti čiji su krajnji rezultati kvalitetna turistička ponuda i zadovoljni gosti koji će svoja pozitivna iskustva prenijeti drugima, za svoj odmor platiti vrhunsku uslugu i rado se ponovno vraćati ondje gdje turizam ima pozitivan predznak.

Iz Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na konferenciji je s unaprijed snimljenim izlaganjem o Pristupačnom turizmu i potencijalnim koristima tako oblikovanog turističkog proizvoda sudjelovao zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić.

 

Izvor: Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

 

Povezane vijesti