Udruga Zvončići pružat će uslugu Rane razvojne podrške za dodatnih 70 do 100 djece

Djecu će uključiti u najkraćem roku, kao i svu djecu koja su se nalazila na listi čekanja za rehabilitaciju, a koja će za njih biti potpuno besplatna jer istu financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Dječak, ilustracija.

 

- S velikom radosti, dijelimo sretnu vijest kako je kontinuirani i kvalitetni rad Udruge za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići urodio plodom, te su ponovno dodatno prepoznati i od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike - javljaju nam Zvončići.

Naime, navedeno Ministarstvo znatno je povećalo broj već ugovorenih usluga Rane razvojne podrške koju udruga ugovorno pruža od 2018. godine u suradnji s Centrima za socijalnu skrb.

To znači da se u terapije, uz već dosad veliki broj uključene djece, može uključiti i dodatnih 70 do 100 nove djece u dobi od 0 do 7 godina.

- Veseli nas činjenica kako se otvara mogućnost uključivanja još većeg broja djece u za njih prijeko potrebne terapije, a sve s ciljem olakšavanja procesa uključivanja u svakodnevni život te smanjenje teškoća koje iskazuju - kažu iz Zvončića.

Ističu da će djecu uključiti u najkraćem roku, kao i svu djecu koja su se nalazila na listi čekanja za rehabilitaciju, a koja će za njih biti potpuno besplatna jer istu financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Osim povećanja broja usluga koje Udruga može provoditi, ova potpora omogućuje i proširenje stručnog tima udruge. To će se odnositi na struke koje nisu još zastupljene u timu, a pokazuju se kao prijeko potrebne u radu udruge, kao što je edukacijski rehabilitator. Uz nove vrste usluga, tim će se proširiti i u već standardnim terapijama koje udruga pruža, kroz zapošljavanje dodatnog radnog terapeuta, logopeda i psihologa.

- Ovim putem pozivamo i sve zainteresirane osobe navedenih struka da se jave na email Udruge za djecu s teškoćama u razvoju Zvončići (zvoncici.karlovac@gmail.com) i postanu dio pozitivnog stručnog tima - pozivaju iz karlovačke udruge.

 

In Portal

 

Povezane vijesti