SAVEZ DODIR Dokumentarac o životu gluhoslijepih osoba koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim

Kroz intervjue s osam članova Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba, željeli smo ponuditi istinski prikaz nespektakularnih, ali posve zastrašujućih izazova svakodnevnog života gluhoslijepih osoba, navodi se u priopćenju

Film 'U zagrljaju samoće'

 

U Branimir CineStaru Zagreb, 20. prosinca s početkom u 17,30 sati, očekuje nas premijera dokumentarnog filma ‘U zagrljaju samoće’ koji daje jedan novi uvid u život gluhoslijepih osoba.

Većina priča o osobama s invaliditetom motivirajuće su i ispričane u svrhu inspiracije drugih. One se uglavnom fokusiraju na postignuća, poput sporta ili umjetnosti, ali rijetko daju realan i potpun uvid u izazove s kojima se pojedinci svakodnevno suočavaju.

U sklopu projekta istoimene kampanje ‘Šalji dalje bez prestanka’, Savez Dodir snimio je dokumentarni film ‘U zagrljaju samoće’ s ciljem predstavljanja gluhoslijepe stvarnosti. Kroz intervjue s osam članova Udruge gluhoslijepih osoba Grada Zagreba, željeli smo ponuditi istinski prikaz nespektakularnih, ali posve zastrašujućih izazova svakodnevnog života gluhoslijepih osoba, navodi se u priopćenju.

Film sadrži hrvatski titl i audio, iako su neki dijelovi filma na hrvatskom znakovnom jeziku, ova verzija filma nije prevedena na HZJ.

Snimanje i promocija filma ‘U zagrljaju samoće’ financirana je sredstvima Grada Zagreba. Sadržaj filma u isključivoj je odgovornosti Saveza Dodir i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Grada Zagreba.

 

Izvor: Savez Dodir

 

Povezane vijesti