VUFIS Vukovarski festival igre i smijeha Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama 'Golubica'

Održavanjem ove manifestacije osobe s intelektualnim teškoćama sva svoja znanja i sposobnosti imali su prilike pokazati svim članovima lokalne zajednice, dobili su mogućnost predstaviti svoj rad, pokazati što su oni to naučili tijekom godine, što oni to mogu i znaju

Prizor s pozornice.

 

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i dana volontera, Udruga za osobe s intelektualnim teškoćama 'Golubica' Vukovar organizirala je 9. VUFIS - Vukovarski festival igre i smjeha, koji je održan 1. prosinca 2022. godine u Hrvatskom domu u Vukovaru, pod pokroviteljstvom Grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije.

Na festivalu je sudjelovalo više od 150 osoba s intelektualnim oštećenjem koji su članovi i korisnici osam udruga i ustanova s područja Vukovarsko-srijemske županije i to korisnici: Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama 'Golubica' Vukovar, CZR 'Mala Terezija' Vinkovci, Društva osoba s invaliditetom 'Zvjezdice' Gunja, OŠ Josipa Matoša Vukovar, Udruge roditelja djece s teškoćama u razvoju 'Vukovarski leptirići' Vukovar, Dječjeg doma Sveta Ana Vinkovci, Cjelodnevnog boravka za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Gradskog društva crvenog križa Županja, Društva za pomoć osobama s invaliditetom 'Golubovi' Županja koji su se predstavili s dramskim i glazbeno-plesnim nastupima, dok je Udruga za pomoć i podršku roditeljima djece s teškoćama u razvoju i njihovim obiteljima 'Tko se boji sutra još?' na izložbenom štandu predstavila svoj sajam stvaralaštva.

Festival su otvorili korisnici Udruge za osobe s intelektualnim teškoćama 'Golubica' Vukovar plesnim programom.

Održavanjem ove manifestacije, osobe s intelektualnim teškoćama sva svoja znanja i sposobnosti imali su prilike pokazati svim članovima lokalne zajednice, dobili su mogućnost predstaviti svoj rad, pokazati što su oni to naučili tijekom godine, što oni to mogu i znaju. Pokazali su da su i osobe s intelektualnim oštećenjem ravnopravni članovi naše zajednice.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočila je i prigodno se obratila zamjenica pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Andrijana Dujmić.

I na kraju treba reći da bez pomoći suradnika, volontera, članova svih udruga i ustanova, ova manifestacija ne bi postojala već devet godina.

 

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti