DOBRA VIJEST Vukovarsko-srijemska županija udrugama iz područja socijalne skrbi dodijelila 100 tisuća kuna

Ovim novcem želimo pomoći osobama s invaliditetom, djeci s teškoćama u razvoju te starijim i nemoćnim osobama, a udrugama pomoći u radu i barem malo financijski pomoći sav onaj trud, rad i slobodno vrijeme koje ulažu, rekao je župan Damir Dekanić

Vukovarsko-srijemska županija

 

Predstavnici 25 udruga u ponedjeljak su u Velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima potpisali ugovore o dodjeli financijskih sredstava za programe i projekte iz područja socijalne skrbi. Ove je godine za tu namjenu osigurano ukupno 100 tisuća kuna.

- Nadam se da će sve biti u redu i da ćemo uspjeti provesti projekt onako kako smo naveli, odnosno da će ići u korist osobama s invaliditetom i socijalno ugroženim osobama. Ovaj novac pomoći će nam da korisnike savjetujemo u ostvarivanju njihovih prava, u socijalnoj skrbi, jednokratnoj pomoći, u njezi, osobnoj invalidnini i slično - rekao je Antun Jemrić, predstavnik Saveza humanitarnih udruga u tjelesnih invalida Vukovarsko-srijemske županije, koji je za svoj projekt 'Tu smo mi' dobio četiri tisuće kuna. Moglo je i više, napominje, ali zadovoljni su bilo kakvom pomoći. Vukovarsko-srijemska županija 11. travnja objavila je Javni natječaj za sufinanciranje/financiranje projekata i programa iz područja socijalne skrbi te pozvala udruge koje djeluju na području županije da prijave projekte koji se temelje na potrebama zajednice, a prema načelima za opće dobro.

- Novca je manje nego što bih ja htio, ali ni 100 tisuća kuna nije zanemarivo. Ovim novcem želimo pomoći osobama s invaliditetom, djeci s teškoćama u razvoju te starijim i nemoćnim osobama, a udrugama pomoći u radu i barem malo financijski pomoći sav onaj trud, rad i slobodno vrijeme koje ulažu. Tako ćemo ih osnažiti i pomoći da i u budućnosti budu aktivnije, a sredstva županije ćemo kroz sljedeće godine nastojati povećati - rekao je župan Damir Dekanić prilikom potpisivanja ugovora. Na natječaj je prijavljeno 26 udruga s po jednim projektom ili programom, a financiranje je odobreno svih 26. Najmanji iznos financijskih sredstava koji se mogao ugovoriti je dvije tisuće kuna po projektu, a najveći je 10 tisuća kuna. Konačni cilj je, kako je rekao župan, povećati i obogatiti socijalni i zdravstveni aspekt društvenog života Vukovarsko-srijemske županije.

- Dobili smo 2 tisuće kuna. Inače mi svake godine povodom Međunarodnog dana bijelog štapa održavamo međunarodni turnir u govornom pikadu tako da ćemo ta sredstva potrošiti za tu namjenu. Hvala Županiji što su prepoznali da nam je to potrebno, nije to velik iznos, ali uspjet ćemo se pokriti - rekao je Ivan Ćavar, predsjednik Udruge slijepih VSŽ.

Izvor:  Vukovarsko-srijemska županija

 

Povezane vijesti