UDRUGA BOLJE SUTRA Marija Mraz stručnjacima i poduzetnicima na Business Breakfastu predstavila tjesteninu s koprivom
Tjestenina s koprivom proizvod je koji je nastao kao odgovor na problem u zajednici, a to je velika nezaposlenost marginalizirane skupine osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici, te način pretvaranja tog problema u rješenje
Predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz sudjelovala je 27. siječnja putem Zooma, s još 30-ak poduzetnika i stručnjaka koji se bave društvenim inovacijama, na aktivnosti DepoSIt Business Breakfast.
Marija Mraz prezentirala je tjesteninu s koprivom, proizvod koji je nastao kao odgovor na problem u zajednici, a to je velika nezaposlenost marginalizirane skupine osoba s invaliditetom u lokalnoj zajednici, te način pretvaranja tog problema u rješenje. Sudjelovala je u raspravi i kreiranju zaključaka koji će doprinijeti osmišljavanju i uspostavi europskog inovacijskog sustava za testiranje društvenih inovacija, kroz DepoSIt projekt.
Uvodno predavanje na Business Breakfastu održala je Tina Pahić u ime Centra za inovacije i EU projekte Hrvatske gospodarske komore, Danijel Baturina s Pravnog fakulteta u Zagrebu, a primjere iz prakse dala je Marija Mraz i Tomislav Dominić iz tvrtke Geld, uključene u DepoSIt projekt, koji je predstavio sustav pomoći starijim osobama kada žive sami.
Projekt DepoSIt u Hrvatskoj provodi Centar za inovacije i EU projekte HGK, a u njemu sudjeluju i partneri iz Njemačke, Španjolske, Nizozemske, Italije i Rumunjske. Cilj projekta je približiti koncept društvenih inovacija malim i srednjim tvrtkama i inovacijskim agencijama. Event su moderirali stručnjaci Agencije za komunikacijski menadžment / Communication Management Consultancy 'Media Val'.
Podsjetimo, kroz projekt 'Društveno poduzeće KopriVITA kao izazov za moderno vrijeme' Udruga 'Bolje sutra' osnovat će društveno poduzeće za proizvodnju tjestenine od koprive i srodnih proizvoda te zapošljavati osobe s invaliditetom i dugotrajno nezaposlene osobe.
Autorica: Anita Blažinović
Objavljeno: 28.01.2021