STOŽER CIVILNE ZAŠTITE Obvezno testiranje svih zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi

Odluka o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja svih zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi na virus SARS-CoV-2, donesena od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, stupa na snagu od 4. listopada 2021. godine

Covid testiranje, ilustracija.

 

Stožer je navedenu Odluku objavio na svojim službenim mrežnim stranicama 28. rujna 2021. godine.

Istom se Odlukom uvodi obvezno testiranje svih zaposlenika na virus SARS-CoV-2 u djelatnosti socijalne skrbi, odnosno  u ustanovama socijalne skrbi, udrugama, vjerskim zajednicama, drugim pravnim osobama, kod obrtnika i fizičkih osoba koje socijalnu skrb obavljaju kao profesionalnu djelatnost, a koji dolaze na posao, najmanje dva puta u sedam dana. Iznimno, testiranje nije obvezno za navedene zaposlenike koji ispunjavaju uvjet cijepljenja ili preboljenja bolesti COVID-19, osim ako imaju znakove respiratorne infekcije, druge simptome ili znakove zarazne bolesti COVID-19.

Između ostalog, navedene su kategorije osoba koje mogu dokazivati činjenicu da su testirane na virus SARS-CoV-2, odnosno da su cijepljene ili preboljele bolesti COVID-19, predočenjem odgovarajućeg dokaza.

 

Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti