BOŽIĆNA PRIČA USTANOVE URIHO Osjeti se nostalgija za prošlim vremenima, ali prilagođavaju se 'novom normalnom'

Jedan bor okićen je osvojenim medaljama sa zajedničkom željom i nadom da će ova situacija s pandemijom uskoro biti okončana kako bi se mogli vratiti na sportske terene, rekla je Jadranka Blagus

Gordana Semper, URIHO

Gordana Semper, tajnica Športskog društva osoba s invaliditetom URIHO

Povodom ovih božićnih blagdana, prvih u našoj zemlji otkad je zavladala koronakriza i kada posebno dolaze do izražaja toliko potrebna ljubav, zdravlje, mir, radost, obitelj i bližnji, posjetili smo novouređene sportske prostore na zagrebačkoj Kajzerici, u sklopu Ustanove za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom URIHO Zagreb.

Dočekale su nas Jadranka Blagus, predsjednica Športskog društva osoba s invaliditetom URIHO i Gordana Semper, tajnica navedenog društva.

Budući se ove godine neće održati tradicionalni božićni domjenak na Kajzerici, osjeća se Jadranka Blagusnostalgija za bivšim vremenima. Međutim, svi su svjesni ozbiljnosti situacije pa se pridržavaju zadanih epidemioloških mjera i prilagođavaju 'novom normalnom'.

Blagus, iza koje je 35 godina rada u Ustanovi URIHO, prisjetila se prethodnih domjenaka i istaknula po čemu će ostati posebni.

- Svake godine smo se tradicionalno okupljali pred božićne blagdane u URIHO – Ivančici na zagrebačkoj Kajzerici, gdje je i započela priča davne 1946. godine. Okupljali smo se kako bi ugostili i zabavili u svom domu sve one koje smatramo prijateljima i dijelom naše velike obitelji te kako bi se osvrnuli na minulu godinu i sve ono što je donijela sa sobom. Poseban gost i veliki prijatelj osoba s invaliditetom i naše ustanove - gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uvijek nas je obradovao svojom prisutnošću, kao i time što je uvijek našao vremena da nas zajedno sa svojim suradnicima posjeti i uveliča naš domjenak. Po svemu tome i po našim prijateljima naš božićni domjenak zauvijek nam ostaje u lijepim sjećanjima i nešto o čemu pričamo cijele godine.

Unatoč pandemiji, djelatnici su u novim sportskim prostorijama na Kajzerici okitili borove. Na pitanje što im znači zajedničko ukrašavanje, pogotovo bor sa sportskim medaljama po čemu je dobio poseban značaj, Blagus je odgovorila:

URIHO, Kajzerica

 

- Ove godine tradicionalnog domjenka zbog korone i uputa Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske neće biti, ali i bez toga okitili smo nove sportske prostorije s dva bora i prigodnim aranžmanima. Jedan bor okićen je osvojenim medaljama sa zajedničkom željom i nadom da će ova situacija s pandemijom uskoro biti okončana kako bi se mogli vratiti na sportske terene. 

URIHO, Kajzerica

 

Božićne blagdane misle provesti u užem krugu svojih najmilijih, jer ovo će nam svima biti prvi Božić u vrijeme korone pa su na snazi mjere Stožera koje, između ostalog, zabranjuju okupljanja.

- Posebna želja mi je prije svega puno zdravlja svima te zaželjeti sretnu i uspješnu sportsku 2021. godinu – rekla je za kraj Blagus.

Klaudija Klanjčić

 

Autorica: Klaudija Klanjčić

 

Povezane vijesti