AQUARIUM PULA Postavljena mobilna rampa za osobe s invaliditetom

Unatoč teškoj situaciji, smatrali smo da je ovo dobar potez, jer potreba da se pristup izložbama omogući i osobama s invaliditetom svakako postoji, kazala je vlasnica Milena Mičić

 

Aquarium Pula bogatiji je za još jednu uslugu - u prizemlju tvrđave jučer je postavljena mobilna rampa za osobe s invaliditetom koja će im, osim pristupa prizemlju, omogućiti i razgled izložba na prvom katu.

Vlasnica Milena Mičić kazala je Glasu Istre da su mobilnu rampu, postavljenu uz stubište, financirali sami te je koštala 106 tisuća kuna.

- Unatoč teškoj situaciji, smatrali smo da je ovo dobar potez, jer potreba da se pristup izložbama omogući i osobama s invaliditetom svakako postoji - kazala je Mičić dodajući da je radi korone posjet Aquarijumu jako smanjen. Tako je posjećenost u prvom kvartalu pala za 73 posto, a u drugom za čak 87 posto.

- Teško je vrijeme, no preživjet ćemo. Tvrđava je velika, gužve nema i pozivam sve da nas dođu posjetiti jer mi radimo normalno. Pridržavamo se svih pravila i uputa Nacionalnog stožera, djelatnici nose maske, dezinficijensi za ruke su posvuda i opasnosti od zaraze kod nas nema - poziva Mičić sugrađane da zavire u skrivene tajne morskoga svijeta.

Nedavno se ovdje se 'rodio' Srećko, mala raža neodoljivog osmijeha koja je odmah postala zvijezda i sada je preseljena iz akvarijskog vrtića u veći bazen, na pjeskovito dno. Ovdje Srećku, uz druge raže, društvo prave i njegovi roditelji.

 

Autor: Anita Blažinović

 

Povezane vijesti