DAVOR ŠUKER Jedino protiv koronavirusa ne znamo igrati

Predsjednik Hrvatskog nogometnog sveza Davor Šuker rekao je kako ‘jedino protiv koronavirusa ne znamo igrati’, te se prisjetio svojih igračkih dana u intervjuu za televiziju svog bivšeg kluba Seville

 

- Jedini protiv koga još uvijek ne znamo igrati je Covid-19. Nadam se da smo svi u kućama i slušamo liječnike. Ja u svojoj imam roditelje te je potrebno brinuti o njima i žrtvovati se. Već dugo vremena nismo bili zajedno mjesec dana, a tek treba vidjeti koliko će ovo trajati. Potrebno je slušati kao kada smo bili u školi - izjavio je 52-godišnji Šuker tijekom videorazgovora u programu ‘Zaustavljena lopta u kući’ na SCF TV.

- Nogomet je važan ali zdravlje je još važnije. Puno je ljudi koji se bore za život - komentirao je bivši napadač.

Šuker je od 1991. do 1996. godine igrao za Sevillu, te se njegov lik nalazi oslikan na stadionu Sánchez Pizjuán s ostalim legendarnim igračima tog kluba.

Prije nego je spremio kofere za put prema jugu Španjolske bio je u zagrebačkom Dinamu.

- U hrvatskom nogometu uvijek smo gledali prema Njemačkoj. To je bio naš prvi izlaz, jer je ondje radilo puno Hrvata. Kao dječak gledao sam Rummenigea, on mi je bio idol - rekao je Šuker.

- No došla je ponuda iz Seville. Naravno da sam rekao 'da'. Kada sam stigao nisam imao problema s privikavanjem, nikada. Samo s vrućinom - dodao je.

Šuker je u 162 nastupa za Sevillu zabio 81 gol. Jedan od najljepših i najvažnijih golova zabio je 1995. godine u Kupu UEFA na gostovanju kod Olympiacosa. Tada je iz slobodnog udarca, s udaljenosti od oko 25 metara, pogodio lijevi gornji kut za prolaz u osminu finala. Sevilla je tim pogotkom smanjila na 1-2, dok je u prvoj utakmici na svom terenu bila pobijedila s 1-0. U četvrtfinalu ju je izbacila Barcelona.

- Što je sve napravila Sevilla u Kupu UEFA i Europskoj ligi je veliki uspjeh. Kada dođu u finale ja se osjećam ponosnim. Vidjeti svoju bivšu momčad u finalu dok nosim sako s logom UEFA-e čini me sretnim - rekao je Šuker.

Sevilla je u posljednjih 15 godina pet puta osvojila to natjecanje. Tri puta zaredom je podigla pehar od 2014. do 2016. godine. Niti jedan drugi klub nije toliko puta osvojio taj naslov.

U srpnju 1996. godine, nakon Europskog prvenstva na kojem je s ‘Vatrenima’ ispao u četvrtfinalu od Njemačke, Šuker je prešao u Real Madrid. Kasnije je igrao i za Arsenal, West Ham i München 1860.

- Mogao sam završiti karijeru i u Sevilli, ostati godinu dana ondje, no ja sam pobjednik pa sam odustao od toga. Tada, naime, nisam više bio sposoban trenirati svaki dan i biti konkurentan. Zbog toga radije završio igračku karijeru - zaključio je.

Hina

 

Povezane vijesti