PyeongChang 2018: Nastupilo šest hrvatskih paraolimpijaca, Dino Sokolović najuspješniji

"Iako veleslalom nije moja disciplina, dao sam sve od sebe i zadovoljan sam osvajanjem 15. mjesta", izjavio je Dino Sokolović, kojega u subotu očekuje borba za medalju u slalomu sjedećih skijaša

 

Petog dana 12. Zimskih paraolimpijskih igara održana su natjecanja u Alpensia Biathlon Centru u nordijskom skijanju te veleslalomska nadmetanja na stazama Alpine Centra Jeongseonga na kojima se hrvatski paraolimpijci nisu iskazali posebno vrijednim sportskim postignućima.

"Iako veleslalom nije moja disciplina, dao sam sve od sebe i zadovoljan sam osvajanjem 15. mjesta", izjavio je Dino Sokolović, kojega u subotu očekuje borba za medalju u slalomu sjedećih skijaša.

Lovro Dokić, koji je najmlađi paraolimpijac na 12. ZPOI, ocjenio je svoj veleslalomski nastup zadovoljavajućim osvajanjem 26. od njih 34 stojećih veleslalomaša. 

"Staza je bila malo ledena, ali svakako sam zadovoljan. U subotu me očekuje slalom, koja je moja disciplinatako da se nadam boljem rezultatu," zaključio je Dokić

Ocjenivši svoj veleslalomski nastup, Eva Goluža, kojoj su joj ove prve Paraolimpijske igre, istaknula je "osjećaj koji je bio svakako izvanredan. Nešto što je posebno. Uvjeti su malo bili teži, ali kad se to usporedi sa samim osjećajem nastupa sve se tada zaboravi. Dala sam sve od sebe i ako to učinim u slalomu vjerujem da neće niti rezultat izostati", rekla je Eva Goluža.

Za Damira Mizdraka ovo je jedna od dužih veleslalomskih staza na kojima je nastupao. Nije toliko bila zahtijevna, ali u prvoj vožnji imao je jednu grešku istaknuvši da se nije našao u ritmu jer je bilo nepotrebnih kočenja.

Drugu vožnju Mizdrak je bolje odvozio, a doduše bila je i otvorenije postavljena, a samim time brža, dakle za Damira lakša. No, unatoč svemu u konkurenciji slabovidnih veleslalomaša Mizdrak je zauzeo 16. mjesto. "Slalom mi je bolja disciplina, puno bolja od veleslaloma, i svakako u slalomu više očekujem", naglasio je Damir Mizdrak koji je također bio poslijednji slabovidni veleslalomaš.

Naši nordijci Josip Zima u konkurenciji sjedećih i Antun Bošnjaković u konkurenciji stojećih, nakon višeopetovanih padova u sprintu na 1km zauzeli su posljednja mjesta. Zima bio je 35., a Bošnjaković je završio kao 24. Ovim rezultatima obojica se nisu uspjeli kvalificirati u polufinalna nadmetanja.

Darko Matić / HPO