HPO i Allianz: Pripadnici sedme sile osjetili duh paraolimpizma pred Zimske igre u PyeongChangu

"Važnost organizacije ovakvih događaja je izrazito velika, jer mediji i javnost u Hrvatskoj još nisu upoznati niti s osnovama sporta osoba s invaliditetom, a da ne pričamo o informiranosti kada je riječ o uspjesima paraolimpijaca", rekao je uz ostalo Dino Sokolović

 

U organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora (HPO) i Allianz Zagreba održana je radionica za predstavnike medija u sklopu koje su naši najbolji paraolimpijci, koji će se natjecati u PyeongChangu na Zimskim paraolimpijskim igrama, kroz različite zabavne aktivnosti novinarima otvorili vrata u paraolimpijski svijet.

Riječ je o tradicionalnom okupljanju koje se održava već sedmu godinu još od 2012. s ciljem da se predstavnici hrvatskih medija bolje upoznaju s paraolimpijskim sportom, kao i inspirativnim, odlučnim i hrabrim sportašima koji ulažu mnogo truda i odricanja kako bi izborili plasman na Paraolimpijske igre.

Predstavnici medija su kroz ovogodišnju radionicu upoznati sa zimskim paraolimpijskim sportovima i hrvatskom reprezentacijom koja ove godine ruši brojne rekorde. Čak sedam hrvatskih paraolimpijaca izborilo je odlazak u PyeongChang, a naša reprezentacija će se po prvi put u povijesti Zimskih igara natjecati u tri sporta, što je još jedan pokazatelj rasta zimske paraolimpijske priče u Hrvatskoj.

"Medijske radionice su vrlo važne jer kroz njih sustavno približavamo paraolimpizam predstavnicima hrvatskih medija. Iz godine u godinu vidimo pomake, ali smo još daleko od cilja. Drago mi je što smo i ove godine u suradnji s našim partnerom Allianzom Zagreb medijima približili naše paraolimpijce i nove sportske discipline u kojima će se natjecati u Južnoj Koreji. Nadam se da će naši sportaši oduševiti svojim rezultatima, ali i da će mediji adekvatno popratiti njihove uspjehe i priče – i onda kada se maknu s pozornice koju predstavljaju Paraolimpijske igre", izjavio je Ratko Kovačić, predsjednik HPO-a.

Na medijskoj radionici sudjelovao je i paraolimpijac Dino Sokolović, koji je istaknuo važnost ovakvih događaja za razvoj paraolimpijskog sporta u Hrvatskoj.

"Važnost organizacije ovakvih događaja je izrazito velika, jer mediji i javnost u Hrvatskoj još nisu upoznati niti s osnovama sporta osoba s invaliditetom, a da ne pričamo o informiranosti kada je riječ o uspjesima paraolimpijaca. Mislim da naši sportaši svojim radom, zalaganjem i značajnim sportskim uspjesima mogu i trebaju još više motivirati hrvatsku javnost", izjavio je Dino Sokolović, predstavnik Hrvatske u alpskom skijanju na Paraolimpijskim igrama.

Domaćin medijske radionice i ove godine je bio Allianz Zagreb, koji već godinama podržava razvoj paraolimpijskog sporta u Hrvatskoj, ali i svijetu.

"Nastup na Paraolimpijskim igrama najveći je sportski san svakog paraolimpijskog sportaša, stoga nas mogućnost da ih u tome podržimo čini zaista sretnima. Njihova strast i ljubav prema sportu, odricanje i upornost Allianzova su inspiracija, a sigurni smo da će naši branitelji medalja, svjetski rekorderi i europski prvaci i ove godine cijelu Hrvatsku učiniti ponosnima i vratiti se s brojnim medaljama sa Zimskih paraolimpijskih igara. Kao njihov dugogodišnji sponzor s njima slavimo svaki uspjeh te ih u budućnosti nastavljamo podržavati još snažnije", izjavila je Vedrana Tonković, direktorica Market management sektora u Allianzu.

Zimske paraolimpijske igre u PyeongChangu održat će se od 9. do 18. ožujka, a ove će se godine natjecati gotovo 670 paraolimpijaca iz cijeloga svijeta u šest sportskih disciplina. Boje Hrvatske branit će hrvatska paraolimpijska sedmorica od kojih se jučer pridružilo njih šestero na medijskoj radionici - Dino Sokolović, Damir Mizdrak, Josip Zima, Eva Goluža, Antun Bošnjaković i Lovro Dokić, dok je predstavnik snowboardinga Bruno Bošnjak.

Anita Blažinović

 

Povezane vijesti