Treneri velikog srca: Više od 50 djece s teškoćama u razvoju na Orijentacijskom kampu

Višestruko nagrađivani projekt Treneri velikog srca do sada je okupio više od 450 djece od 2013. godine te je pokrenuto 20 sportskih škola za djecu s teškoćama u razvoju

 

Orijentacijski i inovacijski kamp Trenera velikog srca održat će se ovog vikenda, od 26. do 28. siječnja, u organizaciji Allianza Zagreb i Hrvatskog paraolimpijskog odbora. Na kamp se prijavilo preko 50 djece s poteškoćama u razvoju koji u pratnji svojih roditelja, trenera i voditelja puta dolaze iz čak 14 hrvatskih gradova – od Vinkovaca, Osijeka, preko Koprivnice, Varaždina, Čakovca do Rijeke i Zadra.

Na sportskim objektima na ŠRC Mladosti, Boćarskom domu i u stolnoteniskoj dvorani Sportskog saveza Grada Zagreba tijekom tri dana kampa djeca će se pod budnim okom posebno educiranih i certificiranih trenera i poznatih paraolimpijaca okušati u 3 sporta prilagođena upravo njima – stolnom tenisu, plivanju i atletici. Kako bi se djeca međusobno družila i razmijenila svoja iskustva osiguran je i zabavni program koji uključuje kino projekcije filmova o paraolimpijskom pokretu, motivacijske govore paraolimpijaca te razne zabavne aktivnosti koje će ispunjavati slobodno vrijeme polaznika kampa.

Dok će djeca uživati u raznim sportskim uzbuđenjima, njihovi roditelji ili pratnja te volonteri iz Allianza Zagreb sudjelovat će u Design Thinking radionici u kojoj će uz pomoć stručnjaka tražiti inovativna digitalna rješenja za podizanje kvalitete života malenih sportaša velikog srca.

Višestruko nagrađivani projekt Treneri velikog srca do sada je okupio više od 450 djece od 2013. godine te je pokrenuto 20 sportskih škola za djecu s teškoćama u razvoju. Allianzovi zaposlenici neprestano rade na projektu kako bi se sport približio svima i omogućio da se svi ravnopravno priključuju u sportske aktivnosti koje su posebno prilagođene za djecu s teškoćama u razvoju.

Za orijentacijski kamp Treneri velikog srca iz Allianza Zagreb se prijavilo gotovo 60 volontera, a sama tvrtka je preko svojeg Social Innovation Funda pokrila sve troškove puta sudionika do Zagreba, smještaj i prehranu za vrijeme održavanja kampa.

Izvor: HPO

 

Povezane vijesti