Dino Sokolović: Najbolji hrvatski skijaš s invaliditetom briljirao u švicarskom Veysonnazu

"Mogu samo zaključiti da sam sretan i zadovoljan činjenicom da se trenutno nalazim među najboljim svjetskim slalomašima u svojoj kategoriji", rekao je Dino

 

Dino Sokolović zauzeo je drugo mjesto slalomaša u ukupnom poretku svjetskog skijaškog kupa za osobe s invaliditetom koje je jučer završilo u švicarskom Veysonnazu.

Ukupna pobjeda u poretku sjedećih slalomaša pripala je Francuzu Fredericu Francoisu, dok je treći Norvežanin Jasper Pedersen.

U posljednjem slalomu konkurencije sjedećih skijaša trijumfirao je Francuz Frederic Francois, a Dino Sokolović zauzeo je peto mjesto.

"U Veysonnazuovih ovih je dana vladalo veliko nevrijeme i napadalo je mnogo snjega na stazu, tako da mogu slobodno reći da su nam bili bolji uvjeti na onom natjecanju na sljemenskom Crvenom spustu", po završetku natjecanja rekao je Dino Sokolović.

"Od ukupno dva slaloma i toliko veleslalomskih utrka odvezli smo samo po jednu u svakoj disciplini. Konkurencija je bila vrhunska. Nastupili su svi oni koji će se ogledati na Paraolimpijskim igrama u Pyeong Changu. Od njih najmanje deset su u konkurenciji za osvajanje paraolimpijskih odličja u slalomu. Danas sam se trebao boriti za prvo mjesto u ukupnom poretku slalomaša. Nažalost, u tome nisam uspio. Da sam osvojio prvo mjesto, onda bih i u ukupnom poretku bio prvi. Prvu vožnju odvezao sam izuzetno loše, dok sam u drugom laufu bio znatno bolji, što ipak nije bilo dovoljno da budem u ukupnom poretku prvi. No, moram biti zadovoljan, jer je drugo mjesto u ukupnom poretku slalomaša vrhunski rezultat. Dobro je da sam u slalomu došao u formu, jer zbog ozljede godinu dana nisam nastupao. Sad trebam naporno raditi da i u ostalim disciplinama do Koreje dođem na što bolju razinu. Preda mnom se nalazi još nekoliko testnih utrka i nadam se da ću moći sve svoje treninge do Paraolimpijskih igara odraditi na Sljemenu, da ne bih gubio dragocjeno vrijeme odlaska na strana skijališta. Mogu samo zaključiti da sam sretan i zadovoljan činjenicom da se trenutno nalazim među najboljim svjetskim slalomašima u svojoj kategoriji", rekao je Dino Sokolović.

U konkurenciji slijepih i slabovidnih skijaša slavio je Talijan Giacomo Bertagnolli , a deveti s vodičem Lukom Debeljakom bio je naš Damir Mizdrak.

U Veysonnazu od 15. do 18. siječnja održale su se dvije utrke veleslaloma i dvije utrke slaloma. Nadmetalo se 110 skijašica i skijaša iz 24 zemlje u kategorijama slijepih i slabovidnih, stojećih i sjedećih skijaša.

Darko Matić / HPO

 

Povezane vijesti